Verdens raskeste SUV? - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
6 bilder i galleri
Verdens raskeste SUV?
Jeg holder ikke oversikten, men vi får anta at Lister gjør det. I alle fall påstår de at de er i ferd med å utvikle verdens raskeste SUV.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Da vi fortalte om Jaguar F-Type-baserte Lister LFT-666 for en måneds tid siden, nevnte vi at også at den britiske racing-og sportsbil-produsenten var i ferd med å utvikle en ny SUV med tilsvarende effekt.

Les mer Listers historie her

Nå bekrefter de at så er tilfelle, og at den rett og slett skal hete Lister LFP uten en djevelsk tallkombinasjon bak. Hva bilen er basert på er ikke vanskelig å se, men hvis du stusser kan du jo klikke her

Nå vil ikke Lister røpe alle detaljer ennå, men vi får i det minste vite hva slags ytelser vi har i vente. Og – ikke minst – hvilket prisnivå vi befinner oss på.

Prisen er på nivå med det de har antydet for sin versjon av F-Type – den starter på 140.000 pund før du begynner å krysse av i utstyrslisten.

For det beløpet får du altså det Lister betegner som «verdens raskeste SUV».

De snakker null til seksti miles (96 km/t) på 3,5 og antyder en toppfart på 200 i samme valør (322 km/t). Jeg påstår ikke at dette er raskest i verden, jeg gjengir bare Listers påstand.

Hvis det er tilstrekkelig informasjon til at du vil bestille et eksemplar, så skal du vite at ordrebøkene nå er åpnet, selv om de endelige spesifikasjonene ikke er helt klare.

Lister hevder videre at LFT-666 er den raskest selgende modellen i deres 65-årige kontinuerlige historie, og det skal kanskje ikke så mye til for et selskap som i hovedsak har levd av ekstreme sportsbiler og løpsbiler.

De første kundene får med sitt eksemplar av coupéen med seg hjem i oktober.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: