Konklusjon

Publisert

Innledning

Noen ganger er det lett å velge blant testbilene, og dette er en av de gangene. Ikke det at det er noen av bilene som skiller seg ut som direkte dårlige, men de er såpass forskjellige at det er lett å prioritere.

Almera faller av først. Nydelige kjøreegenskaper, praktisk innredning med mange lekre smådetaljer og et rommelige bagasjerom er ikke nok til å veie opp for den svake fjæringskomforten og den tafatte motoren, ingen dårlig bil, men både for dyr og for liten til å hamle opp med

Elantra når det gjelder bil for pengene. Elantra er nemlig vår definitive favoritt hvis du snur på skillingen. Her får du en godt utstyrt bil med masse komfort og mye plass til en fornuftig pris. Men forvent ikke for mye når det gjelder kjøreegenskaper. Selv om finishen er bedre enn i tidligere Elantra-generasjoner, er den fortsatt ikke på samme nivå som i de to japanske bilene.

Den mest komplette bilen i denne testen, er uten tvil Civic sedan. Elegant både innvendig og utvendig, med en sterk og arbeidsvillig motor, nydelige kjøreegenskaper og god komfort, er det lett å forsvare at Civicen koster ca 25.000 kroner mer enn Elantra og ca 14.000 kroner mer enn Almera. Honda har rett og slett utviklet en nydelig kompaktsedan.

LES VIDERE:
- Honda Civic
- Hyundai Elantra
- Nissan Almera
- Priser og tekniske data

Powered by Labrador CMS