Smart Concept #5

Smart Concept #5

Er det Smart å bli større og større?

De små, smarte bybilene er en saga blott hos Smart. Nå er det SUV-er for alle penga, og dermed mister de mye av sin egenart. Enda større skal det bli – Concept #5 gir en forsmak på hva vi har i vente.

Publisert

Så langt har det kommet to modeller fra «nye» Smart som er et samarbeid mellom Mercedes og Geely. Vi lurte på om de hadde glemt et tall da de gikk direkte fra #1 til #3, men de har nok en strategi bak det valget, for nå vises #5 som konsept.

Større, selvsagt, og mer rampete med off-road-detaljer som beskyttelse rundt hjulbuer, skliplater, all-terrain dekk og takstativ med lysrigg. Klar for villmarken med andre ord.

Interiøret er mer påkostet enn det vi har sett i tidligere Smart-modeller. Dashbordet er fylt med skjermer fra vest til øst, og de fleste kontrollfunksjoner foretas (dessverre) på infotainment-skjermen, hvis du da ikke benytter stemmestyring utviklet av AI-spesialist Cerence.

Concept #5 er basert på Geelys 800 volts plattform, batteripakken er på mer enn 100 kWt (550 km rekkevidde) og kan ifølge Smart lades fra 10 til 80 prosent på et kvarter. Selv om Geely står for det tekniske innholdet og produksjon, er fortsatt Mercedes ansvarlig for design av Smart-modellene.

Allerede i andre halvår skal bilen vises i produksjonsklar utgave

Smart Concept #5
Smart Concept #5
Smart Concept #5
Smart Concept #5
Powered by Labrador CMS