Nokian utvider garantien

For to år siden innførte den finske dekkprodusenten sin Hakka-garanti. Nå utvider de garantien med gratis veihjelp om uhellet er ute.

Publisert Sist oppdatert

Hakka-garanti er nå utvidet med Hakka-veitjeneste, forteller produktsjef Jan-Erik Sofiedal i Nokian Dekk. Han anbefaler samtidig å sjekke lufttrykket jevnlig for å unngå at dekkene slites ujevnt:

Hakka-garantien fra Nokian Tyres gir rett til nytt tilsvarende eller samme type dekk, dersom et Nokian Hakka eller Nokian Hakkapeliitta dekk, som er korrekt montert og normalt brukt, blir skadet ved et uhell. Nå utvides garantien med gratis veihjelp.

Den utvidede garantien gjelder i ett år eller inntil dekket har nådd 4 millimeter mønsterdybde, avhengig av hva som skjer først, forteller Sofiedal.

Både Hakka-garanti og Hakka-veitjeneste er gyldig i Norge, Sverige og Finland, og krever at kunden er registrert som medlem av Hakka Club senest to uker etter kjøpsdato.

Det er bilens registreringsnummer som fungerer som identifikasjon for både Hakka-garanti og Hakka-veitjeneste.

Hakka-veitjeneste dekker kostnader for tjenester som er bestilt gjennom AL-Services, NAF og SOS International. Dette omfatter blant annet bytte til reservehjul langs veien eller tauing til nærmeste Vianor-avdeling eller annen forhandler av Nokian dekk.

Veitjenesten gir om nødvendig også rett til leiebil i inntil tre dager, innkvartering og/eller nødvendige reiseutgifter.

- Med innføringen av Hakka-veitjeneste, øker vi tryggheten for bileieren ytterligere. Et uhell skjer ikke nødvendigvis nær hjemsted eller innenfor ordinære åpningstider, men med dette tilbudet er man dekket døgnet rundt - både her i landet, i Sverige og i Finland, og som registrert medlem av Hakka Club er man garantert profesjonell hjelp på stedet uansett, fastslår produktsjef Jan-Erik Sofiedal i Nokian Dekk AS.

- Hva omfattes ikke av garanti og veitjeneste?

- I utgangspunktet må dekket som kreves erstattet, være korrekt montert og riktig brukt. Det må ikke ha vært overbelastet, og må ha vært kjørt med anbefalt lufttrykk. Dekkskader i forbindelse med motorsport, utrykningskjøretøyer eller annen unormal bruk, er utelukket fra ordningene, slutter Sofiedal.

Powered by Labrador CMS