-
Bilskadereparatør
Bertel O. Steen Asker og Bærum AS
-
Mekaniker
Volvo Car Stor-Oslo AS
-
Bilkontrollør
NAF senter Dal
-
Bilberger
REDGO Norway AS avd Oslo
-
Bilansvarlig
Bertel O. Steen Lørenskog
-
Kunderådgiver
Toyota Østfold AS
-
Salgskonsulent Næring
Toyota Romerike AS
-
Salgskonsulent
Porsche Center Son AS
-
Bilkontrollør
NAF senter Mastemyr
-
Innkjøpsansvarlig
Motor Part AS
-
Bilmekaniker
Sør Caravan AS
-
Mekaniker/tekniker
Birger N. Haug AS avd Asker og Bærum
-
Bruktbilselger
Birger N. Haug AS avd Gardermoen
-
Oppretter
Volmax
-
Bruktbilselger
Bertel O. Steen Vestfold AS
-
Næringsselger
RøhneSelmer AS
-
Digital innkjøper
Autoproff Norge AS
-
Digital selger
Autoproff Norge AS
-
Senterleder
NAF senter Stavanger
-
Mekaniker
Birger N. Haug Oslo
-
Teamleder
Birger N. Haug Oslo
-
Takstmann
AutoIn bilskadesenter AS
-
Sales Specialist
Axalta Coating Systems Norway AS
Unik operasanger-Lincoln vises første gang på Oslo Motor Show
Kirsten Flagstad, århundrets stemme, og hennes Lincoln hedres på Oslo Motor Show etter at Norsk vegmuseum kjøpte hjem denne ikoniske bilen. Du kan være med på offisiell avduking på Lillestrøm siste helgen i oktober.
Hvem var Kirsten Flagstad? De som har levd noen år husker portrettet av henne på 100-kronersedlene, og hun regnes som landets internasjonalt best kjente kvinne gjennom tidene.
Flagstad var landets første operasjef, plassen hvor dagens operahus ligger heter Kirsten Flagstad plass, og om du har vært der kan du ikke ha unngått å passere statuen av henne.
Den til da forholdsvis ukjente Kirsten Flagstad, født på Hamar i 1895, tok verden med storm på Metropolitan Opera i New York tidlig i februar 1935- Hun ble raskt en publikumsmagnet og superstjerne med det mange karakteriserte som «århundrets stemme».
Som eneste nordmann er Flagstad æret med minneplakett i Metropolitan Opera House samt i Carnegie Hall.
Så høyt verdsatte The Met Kirsten Flagstad at de i 1937 forærte henne en kongeblå Lincoln K-series, en av de mest eksklusive bilene bygd i USA i 1930-årene, utstyrt med V12-motor og karosseri fra Brunn & Co. Bilen var bygd for at eieren skulle sitte bak, taket kan åpnes bak og tas av foran.
Kun sju eksemplarer ble produsert i konkurranse til andre eksklusiviteter som eksempelvis Cadillac V12 og V16, Packard Twin Six, Duesenberg og naturligvis det flotteste europeisk bilindustri hadde å tilby. Så spesiell er bilen at selv rammen har samme farge som karosseriet opprinnelig hadde. Under den planlagte restaureringen vil bilen bli tilbakeført til original farge.
– Bilen er et klenodium, og vi kunne ikke la denne muligheten gå fra oss, sier Geir Atle Stormbringer, direktør for Norsk Vegmuseum.
Flagstad tok etter noen år i USA med seg bilen til Norge, og så langt det har latt seg verifisere eide den til rundt 1952 hvoretter den ble solgt til vognmann Kristian Hægeland i Kristiansand og blant annet brukt av Kong Olav under signingsbesøket i Arendal 30. juni 1958.
I 1971 ble Flagstad-bilen solgt ut av landet. Det var fra en hollandsk eier Norsk vegmuseum kjøpte den tilbake for rundt ett år siden. Deretter har den stått godt gjemt i påvente av at Den Norske Opera & Ballett skulle åpne igjen etter pandemien slik at bilen kunne avdukes der og senere flyttes til OMS.
Men kulturstreiken fikk Norsk vegmuseum til å endre planene så avdukingen skjer derfor på Oslo Motor Show.