Mini Countryman: Mini oppdateres - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
86 bilder i galleri
Mini oppdateres
Etter lanseringen av ny Mini med både tre og fem dører, er turen nå kommet til de større familiemedlemmene.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Mini Countryman får et ansiktsløft fire år etter lanseringen, og da gir man tilsvarende behandling til den nært beslektede Paceman.

Det innebærer en del kosmetiske endringer i eksteriør og interiør, som nye lakkfarger og fargekombinasjoner, nye felger og nytt utstyr man kan krysse av for i en rikholdig liste.

LES OM: Ny 5-dørs Mini

Motorene er oppdatert slik at de innfrir utslippskravene i Euro 6 – noe alle produsenter må gjennomføre innen året siden de skjerpede kravene innføres i oktober.

Countryman og Paceman leveres med forhjulsdrift og 6-trinns manuell girkasse som standard, men de fleste varianter kan bestilles med 6-trinns automatkasse og / eller All4 firehjulsdrift.

LES: Våre førsteinntrykk av ny Mini

Toppmodellen Mini John Cooper Works Countryman har firehjulsdrift som standard og en 1,6-liters turbomotor som yter 218 hestekrefter og et dreiemoment på 300 Newtonmeter i området 2100-4500 omdreininger. Den gjør 0-100km/t på 6,9 sekunder og har en toppfart på 228 km/t.

De fleste vil nok være godt fornøyd med en Cooper S Countryman som har en tilsvarende motor, men hvor effekten er 190 hk. Maks dreiemoment er 260 Newtonmeter, og det gir 0-100 km/t på 7,5 sekunder og toppfart på 218 km/t.

Ytterligere to bensinvarianter tilbys, Cooper Countryman med 122 hk / 160 Nm og Mini One med 98 hk / 153 Nm.

SE: En Clubman på steroider

De som foretrekker diesel har tre valgmuligheter – Mini Cooper SD, Cooper D eller One D. Toppmodellen har 2,0-liters motor med 143 hk og et dreiemoment på 305 Newtonmeter.

Så går det via Cooper D med 112 hk / 270 Nm ned til One D med 90 hk / 215 Nm.

De nye 3-/4-sylindrede motorene som etter hvert innfases i nye BMW- og Mini-modeller, finner ikke veien til Countryman og Paceman i denne runden, trolig skjer det første ved neste generasjonsskifte.

Ifølge OFV har Countryman vært den mest populære Mini-modellen i Norge de siste årene, og den sto i fjor for halve Mini-salget her. Paceman har derimot en beskjeden plass på statistikken – kun 36 slike ble registrert i fjor.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: