Supertrio samles - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
8 bilder i galleri
Supertrio samles
Nå skal Shell også bli med på å utvikle Gordon Murray’s bybilkonsept. Dermed er vi tilbake til McLaren-Honda / Ayrton Senna / Alain Prost-perioden.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Jeg har vært spent på Gordon Murrays oppskrift på både smart bybil og hvordan man produserer en smart bybil på en smart måte, siden han begynte å snakke om den.   

Det er vel fire år siden jeg fikk den første korte prøveturen med den, og etter det har Yamaha sagt at de er tilbake til bilbygging, nettopp med deler av Murrays oppskrift. 

Og nå kaster Shell seg på igjen. De var med i Berlin da jeg prøvde bilen der, og nå forteller de at de har teamet opp med Gordon Murray og Osamu Goto for å utvikle en ultrakompakt, ultra-effektiv bybil, som skal bruke en ultrasmart forbrenningsmotor.

Og, la det ikke være noen tvil om det: Gordon Murray er noe av det beste som har kommet ut av bil, noensinne. Det han gjør tror jeg på – og det inkluderer det stadig skiftende utvalget av rock’n roll plater på jukeboksene han har på kontoret.

Men Shell, Goto og Murray har altså vært sammen før. Siste gang i 1988 – det året Gerhard Berger vant med Ferrari F1. Ett eneste Grand Prix løp ble hans. Resten av sesongen tilhørte Prost og Senna i Murrays McLaren med Gotos Honda Motor som nød godt av trylleformlene til Shell.

Etter det har Shell fortsatt med sitt, mens Murray og Goto har gått hver sine veier – de siste årene inn i konsulentvirksomhet – som det heter.

Under Shell-paraplyen skal dette spennende opplegget hete «Prosjekt M». Det skal teases med stadig større intensitet på sommerens Eco Maraton, som arrangeres over omtrent hele verden nå, og det hele skal kulminere med presentasjonen av en virkelig bil i november i år.

Og om en stund kan du følge deler av fremdriften på www.shell.com/Projectm når siden en gang kommer opp.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: