Volkswagen Tiguan: VW lanserer ny Tiguan - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
42 bilder i galleri
VW lanserer ny Tiguan
Kvelden før første pressedag i Frankfurt avduker Volkswagen en ny generasjon Tiguan der alt er bedre enn hos forgjengeren.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Man tar ikke lett på detaljene når man skal fornye en suksess som denne. Siden lansering høsten 2007 er det ifølge Volkswagen solgt 2,64 millioner Tiguan. Også i Norge er dette en populær bil med over 1000 nye biler hittil i år.

Tema med variasjoner
Når Volkswagen avduker nye Tiguan i Frankfurt er det ikke bare én ny modell, men hele fire forskjellige versjoner som vises.

En sporty Tiguan R-Line, en klassisk modell og en off-road-tunet versjon representerer produksjonsmodellen. I tillegg vises en Tiguan GTE plug-in hybrid som kalles konseptbil i dag, men som vi snart får se på veien.

Nye Tiguan er basert på den fleksible MQB-plattformen som etter hvert ligger under så mange av konsernets modeller, fra Golf til Passat.

Nye Tiguan får sportslige proporsjoner selv om den har vokst betydelig fra forgjengeren – noe som kan illustreres med et bagasjerom på 615 liter med fem seter og hele 1655 liter når baksetene legges ned. Det er en økning på hele 145 liter fra forgjengeren.

Det høres ut som et godt grunnlag for en fremtidig 7-seter Tiguan. Men på tross av dette er vekten redusert med over 50 kg takket være ny plattform og lettere materialer.

(saken fortsetter)

Mer effekt, mindre utslipp
Motorene er også mer effektive. Det tilbys til sammen åtte motorer med effektspenn fra 115 til 240 hestekrefter. Motorene har fått økt effekt samtidig som forbruket er redusert med inntil 24 prosent.

Føreren kan påvirke 4Motion-systemet enklere og mer individuelt etter vei- og føreforhold. De som trekker båt eller campingvogn kan glede seg over maks hengervekt på 2,5 tonn.

Nye Tiguan har alle de assistenter du forventer å finne i en ny Volkswagen. Online service gir nye muligheter som automatisk varsling etter en ulykke, online trafikk- og parkeringsovervåkning og mye mer.

Disse systemene er kompatible med Apple og Android smart telefoner via App Connect.

Nye Tiguan lanseres i Europa i april 2016.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: