Aston Martin : Eksklusiv familie - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
22 bilder i galleri
Eksklusiv familie
Når Zagato foredler sportsbiler fra Aston Martin blir det virkelig eksklusivt. Men denne gangen begynner det nesten å nærme seg masseproduksjon.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Dere som har fulgt med visste at Zagato skulle lage tre spesialmodeller basert på Aston Martin Vanquish, men nå viser det seg at det også kommer en fjerde variant.

Vi møtte konseptbilene av Vanquish Zagato Coupé og den åpne Zagato Volante i fjor på hvert sitt kontinent, og viste nylig spionbilder av Volante og Speedster under testing. 

Men i forbindelse med den offisielle lanseringen av Vanquish Zagato Volante på Pebble Beach i California, får vi nå vite at det totalt skal bygges 325 spesialmodeller hos Zagato: 99 Coupéer, 99 Volanter, 28 Speedstere og 99 Shooting Brakes.

Produksjonen av Vanquish Zagato Coupé startet sent 2016, og de første Volante-utgavene er også bygget. Samtlige 99 + 99 biler er solgt og vil finne veien til sine eiere i løpet av 2018.

Vanquish Zagato Speedster blir den mest eksklusive varianten med kun 28 eksemplarer, og selvsagt er også disse for lengst solgt med levering i 2018.

Som siste modell i kvartetten skal Vanquish Zagato Shooting Brake i produksjon fra 2018, med et begrenset opplag på 99 eksemplarer.

Alle Zagato-modellene er basert på Vanquish S og får en V12 sugemotor på 600 hestekrefter i kombinasjon med det Zagato betegner som en silkemyk automatgirkasse. Adaptiv demping er standard, skreddersydd for hver variant.

Speedster og Shooting Brake er modellene som skiller seg mest ut fra opphavet. Førstnevnte skal representere det ultimate av åpen kjøreglede.

Den har ingen takløsning, men har i stedet to «Speed Humps» bak setene som skal føre tankene dine til Zagatos klassiske «Double Bubble» tak.

Alle karosserideler er utført i karbonfiber – noe som også gjelder de øvrige Zagato-modellene, og den deler også detaljer som de spesielle baklyktene og tredimensjonale Z-motiver med disse.

Shooting Brake er også en ren toseter, selv om karosseriformen kan gi inntrykk av noe annet.

Det forlengede taket har de karakteristiske doble boblene, og ender i en automatisk bakluke som åpner til et «luksuriøst bagasjerom» - selvsagt med et eksklusivt, skreddersydd koffertsett.

Aston Martins kreative sjef svarer på hvorfor de for første gang lanserer en hel familie av Zagato-modeller:

– Vel, våre kunder har ulik smak og ønsker forskjellige løsninger. Noen foretrekker en klassisk Coupé mens andre vil ha en mer ekstrem Speedster. Og noen har bestilt en av hver, sier Marek Reichman.

– Det er alltid høyere etterspørsel enn produksjon av vår spesialmodeller, så vi kunne enkelt ha bygget et vesentlig høyere antall. Men Zagato skal være noe helt spesielt – dette er samleobjekter for framtiden.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: