Seat : En annerledes hybrid - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
13 bilder i galleri
En annerledes hybrid
På nordmenns ville jakt etter el- og hybrid-biler på årets IAA, var det en som ble oversett. Seats Ibiza TGI. Dette kan også bli en del av vår fremtid.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Det er egentlig ganske rart at naturgass ikke har vært mer fremme i diskusjonen om fremtidens drivstoffer.

Og da mener jeg ikke bare i Norge – hvor vi jo har tilgang på den slags – jeg snakker om hele Europa.

Vi har ikke nøyaktige statistikker, når ACEA teller alternative drivmidler slår de CNG, LPG og etanol sammen i en stor gruppe. Av slike ble det nyregistrert cirka 100.000 i første halvår i fjor. I år økte volumet til 107.000.

Halvparten av hele økningen sto Italia for, fra 84 til 88 tusen. De dominerer med andre ord også dette segmentet.  

Men nå har SEAT tatt mål av seg til å få Spania på kartet også. Etter første halvår var de nummer seks på Europa-toppen, med Sverige så vidt foran. Men der sank salget sterkt i annet kvartal i år, så Spania vil nok komme ut av 2018 på femteplassen.

Seat har hatt Leon og Mii som CNG-biler en stund nå, og i Frankfurt hadde de premiere på Ibiza-versjonen

Også her står det myndigheter bak. Disse bilene er nå definert som ECO i Spania, det betyr støtte til innkjøp (30.000 kroner på en småbil), og økonomiske fordeler både på bomveier og ved parkering.

Miljømessig peker SEAT på en reduksjon av NOx med 85 %, sammenlignet med en tilsvarende diesel, partikler er borte og CO2-utslippet er 25 % lavere – denne gangen sammenlignet med bensinmotoren.

Og det er jo det denne motoren er, for man har en bensintank i tillegg til gasstanker, som selvfølgelig tar en del av volumet. Til sammen sørger disse beholderne for at du har en rekkevidde på cirka 1200 kilometer. (390 av dem på CNG)

Motoren tilhører den turbomatede, tresylindrede, Skoda-utviklede EA211-familien på 90 hk og sannsynligvis de samme 160 Nm som når den befinner seg i Polo.

Men akkurat den verdien ble ikke bekreftet. Kompresjonsforholdet er på ganske imponerende (husk den har turbo!) 10,5:1. Fem trinns manuell kasse.

Det er vel ikke sannsynlig at denne vil stå på internet-ordrelisten til vår nye Seat-importør, men da vet vi i hvert fall at den finnes.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: