Porsche : Sølv til Dennis Olsen - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
9 bilder i galleri
Sølv til Dennis Olsen
Dennis Olsen sikret seg to nye pallplasser i finaleløpene i Porsche Supercup i Mexico. Det holdt til sølv i sammendraget, samtidig som han vant Rookie-mesterskapet med solid margin.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Det så lovende ut etter lørdagens kvalifisering da Dennis sikret seg best startspor i løp én. Han fikk en meget god start, men på den lange startstrekka kunne Mike Campbell og Michael Ammermüller slipstrame seg forbi nordmannen inn i første sving.

Campbell fra Australia er som Dennis Porsche Junior. Han opparbeidet seg raskt en luke i tet mens Dennis ble liggende og stange bak Ammermüller som forsvarte seg mesterlig.

Ja, faktisk så godt at juryen så på et par episoder etter løpet, men resultatet ble stående med Campbell på topp, Ammermüller på andre og Dennis på tredjeplass.

– Jeg hadde et høyere tempo enn ham, men han kjørte veldig defensivt gjennom hele løpet. Når han heller ikke gjør noen feil blir det vanskelig å komme seg forbi, sier Dennis.

Dermed hadde tyskeren et forsprang på fem poeng til nordmannen før søndagens finale. I tillegg hadde Dennis startspor tre, mens Campbell hadde pole position og Ammermüller spor to.

Igjen gikk Campbell i tet med Ammermüller og Dennis tett bak seg. Det var også tette kamper om de neste plassene, så Dennis måtte forsvare seg mesterlig for ikke å bli forbikjørt.

De tre i tet holdt sine posisjoner frem til målgang, og dermed sto de samme tre på seierspallen i dag som i går – australieren øverst foran tyskeren og nordmannen.

Dermed sikret Ammermüller seg gull i sin syvende sesong i Porsche Supercup mens Dennis Olsen tok sølv i sin debutsesong. Bronsen gikk til Campbell som avsluttet sesongen på best mulig vis.

Dennis har i tillegg vunnet den tyske Porsche Carrera Cup med solid margin, så han har god grunn til å være meget fornøyd med sesongen.

– Dette har vært en helt fantastisk sesong, og jeg har bevist for alle at jeg kan konkurrere i toppen av en av verdens aller tøffeste racingserier. Jeg gikk inn i helgen med lave skuldre, og selv om jeg gjorde alt jeg kunne for å vinne, kan jeg ikke være skuffet med dette resultatet, sier han.

Med slike prestasjoner blir det spennende å se hva som skjer videre, men det er god grunn til å regne med at Dennis gjennom sine prestasjoner har sikret seg en langsiktig fabrikkontrakt som Porsche-fører. Det er i så fall historisk for en norsk racerfører.

– Jeg vet at Porsche er fornøyd med resultatene jeg har levert denne sesongen, men hva som skjer neste sesong er ikke helt avgjort enda. Porsche har et stort motorsportprogram og flere nivåer av tilknyttede førere, sier han.

Olsen har nå vært en del av Porsches juniorsatsing i to sesonger, og den tyske bilfabrikanten har i tillegg både det som kalles Young Professionals og rene fabrikkførere i stallen.

Selv om både Porsche Supercup og Carrera Cup Deutschland nå er sluttkjørt, er ikke sesongen over for Dennis. Pappa Roy Espen avslørte på direktesending etter dagens løp at Dennis skal kjøre et 24-timersløp i Texas i november og et tilsvarende løp i Bahrain i desember.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: