Den glemte prisoppgangen - nå øker ladbare hybrider - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Den glemte prisoppgangen - nå øker ladbare hybrider
Revidert Statsbudsjett bringer ingen nyheter på engangsavgiften. Dermed består budsjettforlikets avgiftsøkning på ladbare hybridbiler - her ser du hvilke ladbare hybridbiler du bør vurdere å kjøpe før 1. juli.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Historien om ladehybridene i Norge inkluderer blant annet at bilene var de klare budsjettvinnerne i 2016 og 2017.

Så begynte det å bli litt diskusjon om hvor «elektriske» de egentlig var og særlig tunge biler med kort elektrisk rekkevidde skulle «straffes».

Nå ble ikke avgiftsøkningen så stor som mange hadde ventet og budsjettforliket mellom Regjeringen og KrF og Venstre gjorde at både de rene hybridene og de ladbare fikk mindre avgiftsskjerpelse enn det var lagt opp til i det opprinnelige forslaget til Statsbudsjettet for 2018.

Full vektavgift for ikke ladbare hybrider og reduksjon i vektfradraget fra 26 til 23% sto imidlertid fast, dermed ble det noen avgiftsutslag allerede fra den 1. januar 2018.

Men i tillegg ble det vedtatt å innføre rekkeviddedifferensiert avgift for ladbare hybrider fra 1. juli i år. 

Det vil si at bare ladbare hybrider med 50 km ladbar rekkevidde oppnår maksimalt vektfradrag (23%). Biler med kortere rekkevidde får vektfradrag tilsvarende andelen av det maksimale fradraget (50 km).

I tabellen under - basert på tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) - ser man hvilket utslag de nye avgiftene vil få fra 1. juli.

Men samtidig er dette bare et midlertidig faktum. For de fleste av disse bilene er målt etter NEDC. Når WLTP innføres vil vi oppleve en kortere rekkevidde med de utslag det vil gi på prisbildet og på modellutvalget.  I dag er det bare Plug-in-versjonen av BMW i3, og alle Volvo-modellene untatt V60 som er WLTP-målt:

Utregningene av avgiftene er utført av Bilforlaget basert på tekniske data for nye personbiler fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV).

Kalkulerte beløp inneholder kun engangsavgift og er ikke inkludert vrakpant, årsavgift eller særavgift på klimagass i aircondition/klimaanlegg.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: