Toyota Prius: Prius oppgraderes - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img
4 bilder i galleri
Prius oppgraderes
På L.A. Auto Show viser Toyota en oppgradert Prius. Spesielt én detalj har interesse for norske kunder.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Firehjulsdrift er jo pop i vinterlandet Norge, og nå lanseres Hybrid AWD-i i forbindelse med at Prius får et ansiktsløft.

Toyota omtaler det som et nytt intelligent, elektrisk AWD-system som byr på bedre kjøreegenskaper og økt fremkommelighet.

Systemet anvender ifølge Toyota en egen, momentsterk elmotor for å drive bakakselen ved behov. Denne er konstruert for automatisk å slå inn når man akselerer fra stillestående og opp til 10 km/t.

Den trer også i funksjon når sensorer oppdager at dekkene har lite grep, som på snø og is, i hastigheter mellom 10 og 70 km/t.

Den ekstra el-motoren er kompakt og lett. Systemet krever ingen differensial eller mellomaksling, så bagasjeplass og forbruk påvirkes ifølge Toyota i svært liten grad.

Hybrid AWD-i-modellen har et nytt, kompakt nikkel-batteri som er designet for å yte optimalt også under kjølige forhold. Prius med forhjulsdrift er utstyrt med et nytt litium-ion-batteri.

I tillegg til elektrisk firehjulsdrift er det kosmetiske detaljer i eksteriør og interiør samt elektroniske oppgraderinger som skiller nykommeren fra dagens Prius.

Mens amerikanerne kan se modellen utstilt i Los Angeles nå, må vi i Europa vente til bilutstillingen i Brüssel i januar.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: