Ford Puma: En sprekere Puma - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
15 bilder i galleri
En sprekere Puma
SPIONBILDER: Ford lanserte i sommer sin nye Puma crossover. Her testes toppmodellen på Nürburgring.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Med Puma vekker Ford til live en betegnelse de benyttet for noen tiår siden, men i en helt ny innpakning. Puma deler plattform med Fiesta, og den vil også benytte noen av de samme drivlinjene.

Her er toppmodellen, Puma ST, knipset under testing på Nordsløyfa. Bildene avslører at bilen er senket og gjort litt bredere enn standardutgaven. Og det er liten tvil om at oppsettet også er mer sportslig – legge merke til at innerhjulet bak løftes i heftig kurvekjøring.

Vi ser også at bilen får doble eksosrør og sportslig hjulutrustning.

ST-utgaven av nye Fiesta drives av en 1,5-liters turbo treer med 200 hester og et dreiemoment på 290 Newtonmeter, og samme drivlinje vil benyttes i Puma ST som gjør null til hundre på rundt seks sekunder.

Andre oppgraderinger inkluderer valgfrie kjøremodi slik at man kan velge mellom sport og komfort. Det blir spennende å se i hvilken grad Ford greier å balansere disse egenskapene i bilen.

Standardutgaven av Puma får en mild hybrid drivlinje med 155 hester og norsk pris fra 275.800 kroner. Puma ST vil nok nærme seg 400.000 med norske avgifter.

Det er Fords fabrikk i Craiova, Romania som skal produsere nye Puma, side om side med den eksisterende Ecosport.

En rekke produsenter har kastet seg på bølgen av kompakte SUV-er, og blant Pumas konkurrenter vil vi finne Hyundai Kona, Mazda CX-3, Honda HR-V og Volkswagens nye T-Cross for bare å nevne en håndfull.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: