Takløst - men langt fra smakløst

Samme konsept, likevel ganske så ulike biler. Det er konklusjonen etter å ha tatt sommeren på forskudd i to av markedets mer luksuriøse CC-utgaver.

Publisert Sist oppdatert

Først publisert i Bil 6-2007.

Det tredelte ståltaket gir deg valget mellom coupé eller cabriolet, forskjellen er 30 sekunder – ulempen er at taket stjeler omtrent halvparten av bagasjeplassen.

Helårscabriolet er en betegnelse som brukes på bilene som det etter hvert har blitt stort utvalg av. Lenge var Mercedes-Benz SLK alene om det foldbare ståltaket, så kom etter hvert billigere varianter i form av Peugeot 206 CC, Renault Mégane CC og Peugeot 307 CC.

I fjor kom den noe større og dyrere Volvo C70 på banen, og den har nå fått selskap av en annen fireseter på samme størrelse og prisnivå, nemlig BMW 3-serie.

Denne gang la vi all snusfornuft til side, fikk tak i to muskelsterke og tørste kraftpakker, og dro på testtur i vårsola med himmelen som tak. De to bilene er tilsynelatende ganske like, det skiller for eksempel bare 2 millimeter på utvendig lengde, men opplevelsen bak rattet er overraskende ulik.

LES VIDERE:
- BMW 325 Ci
- Volvo C70
- Konklusjon
- Tekniske data

Powered by Labrador CMS