Sporty eleganse

Med 3-serie Coupé har BMW truffet et fint kompromiss mellom komfort og sportslighet.

Publisert Sist oppdatert

BMW 325i Coupé

Først publisert i BIL 12 - 2006.

I forhold til tidligere generasjoner er coupé-versjonen blitt mer adskilt i utseende, og det er en riktig vei å gå. I sort metallic og med lyst skinninteriør oser den av eleganse. Noen synes kanskje de kunne dratt strikken mer i sportslig, tøff retning, men det hadde nok blitt for nært opp til dagens 6-serie.

Coupé-kunder er ikke kresne når det gjelder praktiske detaljer, men det er kjekt å vite at bagasjerommet har plass til kofferten og golfbaggen og at baksetet kan brukes av passasjerer. Bakseteryggen kan legges ned, og det er skiluke mellom de to setene. I forsetene får man setebeltet dratt frem av en liten motorisert arm, en nødvendighet siden det er svært trangt å strekke armen bakover for å hente beltet selv.

Som ventet er kvalitetsfølelsen høy i kupeen, og med fantastisk gode seter er det lett å trives. Vi har mast mye om iDrive menysystemet som styrer det meste i kupeen, at det er for innviklet. Motstanden krymper litt for hver gang vi bruker det, men vi er sikre på at det kunne vært gjort mer intuitivt.

Til å begynne med er 2,5-literen minste motor i nykommeren, men neste år kommer også rekkefirere under panseret på coupéen. Med sine 218 hk er det mer enn tilstrekkelig for aktiv kjøring. BMWs rekkeseksere er kjent for sin lineære kraftlevering, med et jevnt drag fra bunnen og skikkelig trøkk på toppen. Denne motoren lever opp til forventningene. Gearkassen, en sekstrinns manuell, er en nytelse å bruke.

Når det gjelder kjøreegenskaper er coupéen i sitt ess når den kan strekke ut bena på motorvei eller landevei, mens bykjøring blir ganske slitsomt med relativt stivt understell og lavprofildekk. Bilen vi lånte var utstyrt med BMWs Active Steering, som endrer utveksling på styringen etter hastigheten – i lav fart trenger man svært lite rattutslag, mens i høy fart er utslaget som i andre biler. Det er uvant til å begynne med å håndtere en så direkte styring i byen, med rundkjøringer og trange parkeringsplasser, men man venner seg raskt til det.

Nye 3-serie Coupé etterlater seg et svært godt inntrykk, faktisk så bra at de sterkere modellene burde være et fullgodt alternativ til 6-serien. Og innen et år dukker en ny M3 opp i coupé-form, med V8-motor under panseret.

Kort om bilen:
BMW 325i Coupé
Pris, basis: kr. 535.000
Pris, prøvekjørt: kr. 712.660
Motor: 6-sylindret rekkemotor. 2497 ccm 160 kW (218 hk) v/6500 o/min 250 Nm v/2750 o/min
LxBxH: 458 x 178 x 137,5 cm
Akselavstand: 276 cm
Egenvekt m/fører: 1490 kg
Tillatt totalvekt: 1900 kg
Dekk: 225/40R18 foran, 255/35R18 bak
Bagasjerom: 440 liter (VDA)
Tankvolum: 63 liter
Aks. 0 - 100 km/t: 6,9 sek
Toppfart: 247 km/t
Forbruk blandet kjøring: 0,84 l/mil
CO2-utslipp: 203 g/km

Powered by Labrador CMS