BMW 3-serie Touring
Foto: Carparazzi©
BMW 3-serie Touring
Foto: Carparazzi©
BMW 3-serie Touring
Foto: Carparazzi©
BMW 3-serie Touring
Foto: Carparazzi©
BMW 3-serie Touring
Foto: Carparazzi©

BMW 3-serie i utvikling

Nyhetene står i kø hos BMW. Ny 1-serie debuterer i Frankfurt neste måned, og neste år kommer en ny 3-serie.

Publisert

I forrige måned skrev vi om 3-serie sedan, nå er det stasjonsvogna, 3-serie Touring, våre spionfotografer har foreviget.

Denne karosseriformen er bestselger i Norge, men fordelingen mellom sedan og stasjonsvogn er vesentlig jevnere hos BMW enn for eksempel hos rivalen Audi A4 hvor stasjonsvogn dominerer statistikken fullstendig.

SE: Spionbilder av 3-serie sedan

Dersom du planlegger å kjøpe en ny 3-serie, må du smøre deg med en god porsjon tålmodighet – spesielt om du ønsker stasjonsvogn. Den kommer nemlig ikke på markedet før neste høst og føyer seg dermed inn i en lang rekke av BMW-nyheter.

Først kommer nye 1-serie nå i høst. Våren 2012 følger 3-serie sedan før Touring endelig står for tur.

LES: Vår prøvekjøring av BMW 1-serie

3-serien vil også få en ny modellvariant, en Gran Turismo som blir en ”krympet” utgave av tilsvarende modell i 5-serien. Og i 2013 vil vi se neste generasjon 3-serie Coupé og Cabriolet.

SE: 3-serie GT

3-serie Touring forventes å få en strukket akselavstand sammenlignet med sedanen. Men bortsett fra økt lengde og en stor, praktisk bakluke, er det lite som vil skille de to variantene.

Fra disse og tidligere spionbilder kan vi se at neste generasjon 3-serie, med kodenavn F30, får en steilere front (trolig for å møte krav til kollisjonssikkerhet for fotgjengere) enn dagens E90 – trekk vi også kjenner fra nye 7-, 5- og 1-serie.

Som i dag vil også nye 3-serie få et rikholdig utvalg av bensin- og dieselmotorer med fire eller seks sylindre. En hybridutgave ligger også i planene.

Powered by Labrador CMS