Konklusjon

Publisert

Testen

Det er jaggu ikke lett å velge mellom disse fire bilene. Alle har de sterke sider og marginene er små, adskillig mindre enn vi hadde ventet da vi startet testen. Når det gjelder sikkerhetsutstyr er alle godt forspent. Mondeo og Avensis har hodekollisjonsputer, mens stabilitetskontroll er standard i Mondeo og Passat. Etter vår mening er stabilitetskontroll viktigere enn hodekollisjonsputer. Vi kjører tross alt noen måneder på glatte vinterveier i dette landet, og har en opplevd hva stabilitetskontroll kan bety for kjøresikkerheten, må “vår bil ha stabilitetskontroll.

Ingen fare, Mondeo hadde vært vårt valg selv om vi hadde holdt stabilitetskontrollen utenfor. Ford går forholdsvis forsiktig i dørene og Mondeo er ingen store bidragsyter til nyskapning i mellomklassen. Men du verden så god denne bilen er å kjøre. På området kjøredynamikk har Forden et lite, men merkbart fortrinn. Plass er ikke noe problem, komforten er god og denne bilen føles robust.

Hadde ikke Passat hatt stabilitetskontroll, hadde den blitt vårt tredjevalg. 2-literen med 115 hk er til forveksling lik en snill dieselmotor i gangen. Flere i testlaget mislikte den blå/røde instrumentbelysningen sterkt. I forhold til de tre konkurrentene føles Passaten unødvendig tung, noe som blant annet den lange clutchvandringen og den trauste motoren bidrar til å understreke.

Peugeot 406 er blitt gammel i tralten, men den siste ansiktsløftingen og den nye og spreke 1,8-literen gjør at 406 SR gir mye bil for pengene. Med stabilitetskontroll hadde det seilt opp som en meget sterk utfordrer til Mondeo. Et litt traust interiør og seter med dårlig korsryggstøtte er blant de viktigste ankepunktene. Er ikke den lave prisen avgjørende, er kanskje den bedre og mer luksuriøst utstyrte 406 ST et godt alternativ, prislappen lyder på moderate 266.300 kroner.

Avensis er den mest lettkjørt og har den beste motoren i dette selskapet. Når den er vårt fjerdevalg er det med minst mulige margin. Litt nervøse egenskaper på sporete vinterveier og litt myk fjæring samt litt kjedelig design, er argumenter som dytter den ned på fjerdeplassen.

LES VIDERE:
- Priser og tekniske data

Powered by Labrador CMS