Konklusjon

Publisert

Testen

Vårt valg:
406: 5. Carina: 4. Mondeo og Vectra: 3.
Hadde vi kjørt disse bilene hver for seg, ville vi sannsynligvis hatt store problemer med å velge en vinner, men når vi kan gå fra bil til bil og kjøre samme strekning om igjen med alle bilene, kommer forskjellene
tydelig frem.

Det er en bil som skiller seg ut etter vår test; Peugeot 406. Den gir et meget godt inntrykk når det gjelder både finish og kvalitet, har best komfort, nydelige kjøreegenskaper, er rommelig og har et tiltalende interiør. Bare kjøreegenskapene og kjørefølelsen alene kunne lurt oss til å kjøpe en 406. I dagens marked er det vanskelig å se noen konkurrent som kan hamle opp med Peugeoten til denne prisen.

Carina har vært et av de tryggeste valgene i mellomklassen i mange år med gunstigere priser, og ikke minst de små, men merkbare, justeringene fabrikken har foretatt når det gjelder understell og støydemping. Den er fortsatt ikke klassens mest stillegående, men støyen er nå på et akseptabelt nivå. Kjøreegenskapene er meget gode, fjæringskomforten holder også mål og Carina har masse plass.

Mondeo er klassens bestselger og vil trolig fortsatt være det. Her er det ikke store ting å sette fingere på, men vi er ikke begeistret for det høye forbruket. Ford har bedret Mondeos finish og vår testbil gir et bedre inntrykk enn forrige Mondeo vi hadde til test. Motoren har litt hard gange og fjæringskomforten er ikke blant de beste i klassen, men det er først og fremst støynivået som ødelegger. Det er nesten så man savner en større forsterker på radio/CD-spilleren slik at den kan overdøve romlestøyen fra hjulene.

Vectra mangler litt når det gjelder komfort og kjøreegenskaper for å være med helt i toppen. Den har en nydelig motor, som selv om den ikke tar opp kampen med Carinas 1,8-liter, er rimelig i drift.

Vi er overrasket over hvor dårlig støydemping Vectra har. Med erfaringene fra Vectra 2.0 CD i minne er det ingen tvil om at Opel kan forbedre støydempingen hvis de vil. Jeg unner ingen å tilbringe en vinter i en Vectra 1.8 GL påmontert piggdekk.

Det kommer flere utfordrere i mellomklassen senere i år og vi kommer tilbake med tester etterhvert som bilene blir tilgjengelige. Først på vår liste er Volvo S40.

LES VIDERE:
- Priser og tekniske data

Powered by Labrador CMS