Nok et 911-derivat

Dersom du trodde alle variantene i Porsche 911-familien nå var på plass nå, så tro om igjen.

Publisert Sist oppdatert

Det er snart to og et halvt år siden vi første gang satte oss bak rattet i nye Porsche 911 – den med kodenavn 991. Vi har fått modeller med både firehjulsdrift og turbo siden den gang, samt en GT3, en Cabriolet og en Targa , men tro ikke at modellserien er komplett.

Bilen våre spionfotografer har kommet over her er en 911 GTS, som får en litt mildere utgave av motoren som benyttes i 911 GT3 – en 3,8-liters boxer uten pustehjelp. Det betyr at denne modellen posisjoneres mellom Carrera S og GT3 med henholdsvis 400 og 475 hester.

Det er planlagt en facelift på 911-modellene om et års tid, og i den anledning foretas også en oppdatering av motorene.

Vanskelig å svelge?
Og på dette området er det en del Porsche-entusiaster som vil sette smøreolja i halsen, og antagelig se endringene som de største siden Porsche gikk fra luft- til vannavkjølte motorer.

Porsche innfører nemlig turbo i alle sine motorer, fra Carrera til Turbo S, med unntak av GT3 og GTS. Årsaken er den samme som hos alle andre bilprodusenter – stadig strengere utslippskrav.

Selv er jeg overbevist om at Porsche fikser den utfordringen med glans også. Verken SUVer eller V-motorer har rokket ved merkevaren, snarere tvert imot.

Powered by Labrador CMS