Audi A4 Avant
Audi A4 Avant
Audi A4 Avant
Audi A4 Avant
Audi A4 Avant
Audi A4 Avant
Audi A4 Avant

Her er nye A4 Avant

I Genève lanserer Audi sin nye A4 Avant. Her er de første bildene av bilen som kommer til Norge i mai.


Publisert Sist oppdatert

Volumselger

Det er en svært viktig modell for Audi-salget i Norge. Av 2369 nye A4 registrert i 2007, var 1890 Avanter, i følge data fra OFV.

Her er bladet Bils førsteinntrykk av A4 sedan

Som sedanen er også stasjonsvogna blitt større enn forgjengeren. Mest dramatisk er lengdeøkningen på 12 cm som gjør at bilen måler 4,70 m. Bagasjerommet har en kapasitet på 490 liter under trekket og 1430 liter når baksetene klappes ned. Trass i volumøkning og et stivere og sikrere karosseri, er vekten på nye A4 Avant redusert med rundt ti prosent.

Forakselen er trukket ca 15 cm forover, noe som gir kortere overheng og bedre plassering av motorene i forhold til understyring. Akselavstanden er også strukket for å gi rom for et mer fleksibelt interiør.

Bensin og diesel

Ved lanseringen tilbys fem alternative motorer, to for bensin og tre for diesel. Ytelsene er spisset samtidig som forbruket er redusert og alle TDI-motorene har moderne common rail teknologi. I snitt synker forbruket med 14 prosent sammenlignet med dagens A4 Avant-modeller.

Bensinmotorene er 1,8 TFSI på 160 hk og 3,2 FSI på 265 hk – førstnevnte er nok mest aktuell for det norske avgiftssystemet.

På dieselfronten blir de to 2,0-literne mest aktuelle for Norge, den minste yter 143 hk mens den kraftigste byr på 170. Toppmodellen blant dieselutgavene er 3,0 TDI som byr på 240 hk og klarer null til hundre på 6,3 sekunder.

6-trinns manuell gearkasse er standard, men avhengig av motor kan A4 Avant leveres med sekstrinns tiptronic eller trinnløs multitronic. DSG, eller S Tronic på Audi-språk, er foreløpig ikke tilgjengelig. Quattro er standard på de største motorene og kan leveres mot pristillegg på de øvrige.

Utvalget øker

Flere motorer kommer på programmet i løpet av året. En 1,8 TFSI med 120 hk kan bli en gunstig inntrekker.

Endelige priser er foreløpig ikke kjent, men sedanen bør gi en viss indikasjon om du plusser på rundt 25.000 kroner. Dermed bør prisene starte på ca 375.000 kroner.

Her er priser på A4 sedan

Informasjonssjef Paul Hegna hos Harald A. Møller regner med å tegne kontrakt på over 2000 stasjonsvogner i løpet av året. I tillegg skal det selges et antall sedaner og et antall av den utgående modellen.

– Vi får nok ikke så mange biler som vi vil ha, men bør klare å få registrert opp 1700-1800 biler av A4 Avant i løpet av året, sier Hegna til BilNorge.

Powered by Labrador CMS