Audi A8 L Security
Audi A8 L Security
Audi A8 L Security
Audi A8 L Security
Audi A8 L Security
Audi A8 L Security

Festning på hjul

Du har neppe de samme behovene som toppolitikere, kongelige eller popstjerner for beskyttelse. Men om behovet skulle melde seg, er det kjekt å vite at Audi nå presenter sin sikreste limousin noensinne.

Publisert Sist oppdatert

Den pansrede Audi A8 L som debuterer i Frankfurt neste uke, tåler mer enn mange militære kjøretøy. Den er nemlig oppgradert til sikkerhetsklasse VR 9 – den høyeste sertifiseringen som er oppnåelig for sivilt produserte pansrede limousiner.

Audi produserer sine pansrede biler ved anlegget i Neckarsulm og en annen hemmeligholdt fabrikk. Bilene bygges en og en i tett samarbeid med kunden slik at alle detaljer med hensyn til beskyttelse og komfort blir ihensyntatt.

Oppgradert
Den nye versjonen av Audi A8 L Security er enda mer robust enn sin forgjenger. En ny sikkerhetscelle med motstandsdyktige materialer og spesielle legeringer sørger for maksimal beskyttelse samtidig som vekten på bilen er redusert.

Bilens vinduer er også videreutviklet, og hele chassiset og quattro-systemet er spesielt designet for å møte de høye sikkerhetskravene.

Audi er forøvrig den eneste produsenten som kan levere original firehjulsdrift fra fabrikken på pansrede sedaner i sitt segment.

Med alle endringene som er gjort, både synlige og ikke synlige, er nye Audi A8 L Security sertifisert for sikkerhetsklasse VR9. (Forrige versjon var sertifisert for sikkerhetsklasse VR7.)

Står for en støyt
Nye Audi A8 L Security kan motstå angrep fra våpen som er dobbelt så kraftige som vanlige håndvåpen og sprengladninger som klassifiseres som ERV 2010. Det betyr eksempelvis en sprengning av 15 kg TNT kun 2 meter unna bilen.

Noe av standardutstyret i bilen er en egen pansret kommunikasjonsenhet i bagasjerommet for eget samband, et intercomsystem for kommunikasjon med personer utenfor bilen og selektiv døråpning.

Audi kan også utstyre bilen med sin egen patenterte nødutgangsløsning, et brannslukningssystem som har dyser i motorrommet, rundt drivstofftanken, i bilens hjulbuer og under bilen, og et eget aircondition-system som sørger for at det kun brukes luft i kupeen fra egen kilde i bilen.

V8 eller W12
Nyeste generasjon Audi A8 L Security leveres med to motoralternativer: En 4.0 TFSI biturbo V8-bensinmotor som yter 435 hk med et dreiemoment på 600 Nm, eller en 6.3 FSI W12-bensinmotor på 500 hk med et dreiemoment på 625 Nm.

Toppfarten er begrenset til 210 km/t – en grense som er satt av hensyn til de spesielle run flat-dekkene som kan kjøres selv etter en kraftig punktering.

Den pansrede utgaven av Audi A8 leveres kun med lang akselavstand (L), noe som gir bilen en totallengde på 5,27 meter, 13 cm lenger enn den vanlige utgaven.

Leveringene vil starte i løpet av våren 2016.

Powered by Labrador CMS