Motorgruppen overtar Ugland-aksjer

Motor Gruppen som importerer Mitsubishi og Galloper, har overtatt Uglands 50% andel av importselskapene for Alfa, Fiat, Lancia og Daewoo. På sikt vil dette medføre endringer i forhandlernettet for merkene.

Publisert

Nå ønsker Ugland å trekke seg ut av sitt engasjement på bilfronten, og Mitsubishi-importøren overtar dermed 100% av aksjene i selskapene. Noe utløsningsbeløp er ikke offentliggjort, men selskapene hevder at overtagelsen skjer gjennom en kontantdel og en viss avkastning fra Motor Gruppen de neste fem år.

-Over tid regner vi med at Fiat og Alfa Romeo skal få en like sterk posisjon i Norge som Mitsubishi, sier konsernsjef Gunnar Eik i Motor Gruppen og legger til at det med umiddelbar virkning innføres innbyttegaranti for alle nye Fiat og Alfa Romeo personbiler som selges i Norge.

-Import fra Japan er preget av en valuta, og dermed importpriser, med mange og uventede svingninger. Fiat Auto og Italia selger sine biler i Euro, noe som gir mer stabilitet fordi den norske krone er tilknyttet Euro, sier Eik videre.

Sett i et tidsperspektiv på 3-5 år har Motor Gruppen som mål å oppnå et årlig volum på fra 7.000 til 10.000 biler årlig. Importselskapet for Fiat og Alfa Romeo skal markedsføres under navnet Fiat Auto Import mens Daewoo-importøren skal markedsføres som Daewoo Motor Import.

Powered by Labrador CMS