Nissan Almera Tino

Almera Tino er Nissans bidrag i klassen for små flerbruksbiler og en svært lovende sådan. I likhet med de andre Almera-modellene er Tino et friskt pust i Nissan-stallen.

Publisert

Nissan Almera Tino
Nissan Almera Tino

Først publisert i BIL 3 - 2001.

Plattformen er den samme som for Almera kombikupé og sedan, og det samme gjelder også langt på vei for motoriseringen. I Norge er Tino aktuell med tre motoralternativer – en 1,8-liter med 114 hk, en 2-liter med 136 hk og CVT gearkasse og en 2,2-liters turbodiesel med 114 hk.

Prisen vil stor grad avgjøre hvilken som blir bestselgeren. Jeg holder en knapp på 1,8-litersmotoren og utstyrsnivå Comfort som gir en pris på 259.900 kroner. Plusser du på 16-tommers aluminiumfelger, oppbevaringsskuffer under forsetene, nedfellbare bord på forseteryggenes bakside og et litt mer påkostet interiør er du opp på utstyrsnivå Ambience og en pris på 272.900 kroner. Utstyrsnivået er høyt for alle modellene og inkluderer i tillegg til de faste postene klimaanlegg, radio/CD-spiller og sidekollisjonsputer til hode og bryst.

Praktisk innredning
Tino har en praktisk innredning og Ambience-utgaven på våre bilder har et tiltalende interiør med blant annet mange praktiske smårom, inkludert de to skuffene under forsetene. Baksetearrangementet er enkelt, og de tre stolene kan foldes samme, vippes frem eller tas helt ut etter behov. Under baksetene er det også et rom i gulvet. Fjerner du setene får du et flatt bagasjeromgulv. 440 liter bagasjevolum er bra.

Sittekomforten og plassen er god der bak, men baksetene er litt lavere enn i enkelte konkurrenter. Foran sitter en også behagelig, og her sitter en ganske høyt og har god oversikt i alle retninger. Førerplassen er tiltalende og oversiktlig. Men vi savner lys på setevarmebryterne, og førersetet hadde tjent på regulerbar korsryggestøtte.

1,8-literen i vår Tino er fullt ut tilstrekkelig når det gjelder både akselerasjon og trekkraft – også med passasjerer. Den går lett og smidig ved normal kjøring, men trår du til litt ekstra og lar turtellernålen vandre over 4000-merket er støynivået vel høyt, og motoren har også mer vibrasjoner enn de fleste konkurrentene.

Tåler tung last
Tino har samme komfort som sine tradisjonelle Almera-søsken, du sitter bare litt høyere. Kjøreegenskapene er ikke direkte sportslige, men den forholdsvis faste fjæringen og dempingen gjør at Tino tåler en del last uten at den blir myk og ustabil. Komforten over store ujevnheter er god, men de skarpe kantene kjenner du. Støynivået er behagelig, med unntak av den harde motorgangen under akselerasjon.

Tino skal yppe seg mot Scénic, Premacy, Picasso, Zafira og nykommeren Daewoo Tacuma. Prismessig ligger Tino litt i overkant, men Nissan-forhandlerne kan tilby en bil med høyt utstyrsnivå, 3 års nybilgaranti og 12 års garanti mot gjennomrusting.

DETTE ER NISSAN ALMERA Tino:

Lengde: 426,4 cm. Bredde: 175,8 cm. Høyde: 160,8 cm. Akselavstand: 253,5 cm. Sporvidde f/b: 153,5/151,0 cm. Maks taklast: 75 kg. Bagasjeromvolum: 440 liter. (VDA). Tankvolum: 60 liter.
Forbruk i følge 93/116/EU.

Powered by Labrador CMS