Comeback-sjokk for Ampera-e

Opel gjenåpner salget av elbilen Ampera-e. Under et pressemøte tirsdag opplyste importøren at de har fått et større antall biler for levering i 2019.

Publisert Sist oppdatert

Det er få biler det har vært så mye frem og tilbake med som Opel Ampera-e.

Den var første folkelige elbil med skikkelig rekkevidde. Og den var oppnåelig for mange – da prisen ble offentliggjort i desember 2016 ble den satt til 289.000 kroner. Tusener av nordmenn løp til sin nærmeste Opel-forhandler for å sette seg på venteliste.

Vi dro to ganger til USA for å se nærmere på fenomenet Opel Ampera-e som på amerikanske ble døpt Chevrolet Bolt EV. Første gang fikk vi bare sitte på, men etter hvert slapp vi også til bak rattet.

To måneder etter at prisen ble kjent hadde Opel Norge 3700 kunder på venteliste, og køen vokste i månedene fremover.

Da de første bilene kom til Norge på vårparten 2017 kunne vi raskt konstatere at en rekkevidde på 400 kilometer på sommerføre var realistisk.

Våren 2017 ble Opel overdratt fra GM til PSA-gruppen, og GM var dermed ikke lenger like interessert i å levere en bil med Opel-logo som de tapte penger på. Noe måtte gjøres.

I november 2017 fikk drøyt 4000 nordmenn på venteliste endelig vite når de kunne forvente å få sin bil utlevert, men samtidig fikk de beskjed om at prislappen nå var kr 349.000 – en økning på over 20 prosent fra opprinnelig pris.

Etter hvert ble også leveringssituasjonen så usikker at Opel-forhandlerne sluttet å ta imot bestillinger.

Men nå skal Ampera-e vekkes til live igjen. Opel-importen er overtatt av Bertel O. Steen, og de føler seg nå så sikre på leveringssituasjonen at de starter salget av Ampera-e igjen.

– Bilene blir produsert i perioden april til juli, noe som betyr at de første kundene får bilene i september. Det sier merkesjef for Opel hos Bertel O. Steen, Johnny Danielsen.

I tillegg vil rundt 1.000 kunder som allerede har bestilt Ampera-e få sine biler i år. Noen av disse har ventet siden slutten av 2017.

– Det er en gledens dag for forhandlerne. Bilen er etterlengtet. Vi er trygge på at vi skal kunne levere et godt antall biler, sier Danielsen.

Importøren opplyser at de 1500-2000 Ampera-e-bilene allerede er fordelt til forhandlerne.

– Opel vil ikke selge biler som ikke er bekreftet for produksjon, så kundene kan være trygge på at disse bilene blir levert, sier Danielsen.

Det understrekes at det ikke er snakk om noe «sluttsalg» av bilen.

– Hvis salget går bra vil vi være i dialog med fabrikken for å få flere biler, sier Danielsen.

Importøren har nå valgt å prise Ampera-e til 399.900 kroner, inkludert mer standardutstyr enn tidligere, samt metallic lakk.

Totalt er det ifølge OFV registrert 2100 nye Ampera-e i Norge siden i 2017. Bruktimporten har vært minimal, både av Ampera-e og av søstermodellen Chevrolet Bolt EV.

Powered by Labrador CMS