Apollo G2J
Apollo G2J
Apollo G2J
Apollo G2J
Apollo G2J
Apollo G2J
Apollo G2J
Apollo G2J
Apollo G2J

Overrasker stadig:

Alltid noe i Gumpert-gryta

Roland Gumpert, superbilbygger med stadig tettere kontakt til Kina, har gitt oss mye stoff her på BilNorge-sidene. Også i sin tid som anonym konstruktør hos Audi, uten at vi visste det da. Han var for eksempel sentral i Quattro-arbeidet.

Hvor mange biler vi har vist som han har satt navnet sitt på har jeg ikke tall på, og nå er han åpenbart på gang igjen.

Riktignok uten eget navn denne gangen, nå er det bare initialen G som er med.

Apollo G2J heter denne, behagelig renlinjet sammenliknet med mye annet han har gjort. Men siden det ikke er nevnt noen spesifikasjoner eller ytelser her heller, kan vi vel gå ut fra at ambisjonene kanskje er litt lavere enn på Intensa Emozione og de andre pompøse prosjektene hans fra de siste årene.

Lette kompositt-materialer vet vi riktignok, blant andre finner vi karbonfiber der, og det er helt klart vi har et ganske vellykket karosseri som ser moderne ut. Og velsignet fritt for hyperbil-parodiske streker og vinkler.

Hvis vi leser på siden av bilen får vi i en ikke-overraskende beskjed om at dette er elektrisk testbil, bildene antyder at den er batteri-elektrisk. Greit å vite: Gumpert har lekt med hydrogen før, men altså ikke nå.

Og det ene fotografiet vi får av interiøret viser en smakfull cockpit med skjerm foran føreren og ikke andre antydninger til hysteri på innsiden i det hele tatt.

Det står på hjemmesiden deres at bilen skal vises i år.

Det er ikke mange passende anledninger tilbake, så med mindre de skal lage et stort, privat opplegg tipper jeg at vi snakker Essen Motor Show som åpner 12. desember.

I så fall kommer vi nok til å høre mer om denne, ganske snart.

Powered by Labrador CMS