Isabell Rustad i aksjon på Mantorp Park

Isabell Rustad

Nådde målet for sesongen i Porsche

Isabell Rustad har gjennomført en meget god sesong i Porsche Sprint Challenge Scandinavia, og hun innfridde sine egne mål for sesongen.

Publisert Sist oppdatert

Isabell Rustad som kjører for Fragus Motorsport og representerer HTB Racing i Porsche Sprint Challenge Scandinavia, hadde mål om å være på pallen i et par av løpene i årets mesterskap.

Når mesterskapet sist helg ble avsluttet på Mantorp Park er fasit at Isabell har vært på pallen i hele seks av fjorten finaler. Historisk ble hun også ved å være den første jenta til å ta medalje i et Porsche-mesterskap i.

– Selvfølgelig er jeg veldig godt fornøyd med denne sesongen, selv om vi var utrolig nærme å sikre sølvplassen sammenlagt som ble målet i siste runde. Men jeg må ikke glemme alle de gode prestasjonene vi har gjennomført dette året som er langt over det jeg håpet på før sesongen. Dette skulle være et år hvor vi skulle lære mest mulig, og at vi blir beste debutant i GT3-klassen og har hatt tempoet til å kjempe om sølvet er jeg utrolig stolt av, forteller Isabell.

Mye lærdom

Dette året har det meste vært helt nytt for den 18 år gamle jenta fra Harestua som før sesongen startet ikke var gammel nok til å ta førerkort på bil. Hun kjente ikke til en eneste av de svenske banene hun har kjørt på og i tillegg kjørte hun en Porsche 911 GT3 Cup-bil med 485 hester som hun heller ikke har vært i nærheten av tidligere.

– Det har vært en utrolig bratt lærekurve dette året, og jeg har lært enormt mye og er utrolig takknemlig for alt Fragus Motorsport har gjort for meg. De har virkelig gjort meg bedre både mentalt og ikke minst førerteknisk, forteller Isabell Rustad.

GOD SESONG: Isabell Rustad har kjørt sterkt denne sesongen og har stått på pallen i Porsche Sprint Challenge Scandinavia i seks av fjorten løp. Det holdt til tredjeplass i GT3-klassen av Sprint Challenge Scandinavia.

Finalehelgen i mesterskapet på Mantorp Park ble ikke helt slik Isabell Rustad hadde håpet på. Hun lå på en andreplass før de to resterende finalene som endte med en sjetteplass og en åttendeplass – noe som medførte at Markus Lønnroth gikk forbi henne i sammendraget og tok sølvet. Dermed ble Isabell Rustad ble nummer tre sammenlagt i Porsche Sprint Challenge Scandinavia i GT3 klassen.

Veien videre

Nå er årets racingsesong over for Isabell. Hun har kjørt to mesterskap dette året med både NM i GT5 og Porsche Sprint Challenge Scandinavia som har fordelt seg over 10 helger. Dette for å få mengdetrening og til å lære å omstille seg mellom ulike type biler.

– Vi skal bruke noen uker nå på å evaluere denne sesongen, og finne ut hvor veien går videre. Vi må gå en runde med mine samarbeidspartnere og sponsorer, men det er ingen tvil om at målsetningen på sikt er å kjøre Porsche Carrera Cup i Sverige. Det å fortsette et år til i Sprint Challenge er kanskje det beste for å skynde seg langsomt. Men å kjøre i Sverige er veldig fristende, spesielt nå som jeg har fått litt mer erfaring og kjenner banene bedre, men vi skal bruke litt tid før vi bestemmer oss, konkluderer Isabell.

LÆRT MASSE: Isabell Rustad er godt fornøyd med debutsesongen i Porsche Sprint Challenge Scandinavia med tredjeplass i GT3-klassen. Nå skal teamet rundt racingtalentet bruke de neste ukene til å evaluere sesongen og se på veien videre.
Powered by Labrador CMS