En fornøyd Isabell Rustad tok sin første seier i Porsche Sprint Challenge

Isabell Rustad:

– Endelig øverst på pallen

Porsche-fører Isabell Rustad kunne endelig ta plass øverst på pallen etter sin første seier i Porsche Sprint Challenge Scandinavia.

Publisert Sist oppdatert

Isabell Rustad som representerer HTB Racing og kjører for NMK Hadeland, kjørte denne helgen årets andre mesterskapshelg i Porsche Sprint Challenge Scandinavia på Gelleråsen Arena i Karlskoga, og endelig kunne hun entre det øverste trinnet på seierspallen.

– Endelig satt første seieren i Porsche og utenfor Norge. Det smakte utrolig godt, og jeg har ventet litt på det, forteller en godt fornøyd Isabell Rustad etter at hun vant den andre finalen på Gelleråsen Arena foran mesterskapsleder og teamkompis i Fragus Motorsport, Wilmer Wallenstam.

Raskest i kval

Isabell startet helgen med to treningsomganger hvor hun jobbet med å finne riktige bremsepunkter for å kunne bremse seinest mulig. Dette ga resultater i raskere rundetider. Og når det var klart for kvalifisering i Karlskoga hadde regnet gjort asfalten våt. Dette var nytt for unge Rustad, men tross vått underlag kjørte Isabell inn til raskeste tid i kvalifiseringen og kunne starte i Pole Position.

– Jeg var litt overasket over at jeg var raskest av alle i kvalifiseringen, men det var veldig moro for jeg følte ikke at det gikk så bra, sier Rustad.

Fra pall til pall

RASK: Isabell Rustad fant virkelig tempoet i årets tredje og fjerde runde i Porsche Sprint Challenge. Hun kjørte inn til en tredjeplass og en seier på Gjelleråsen Arena i Sverige.

I første finale under helgens runde ble Isabell nummer tre bak teamkompis i Fragus Motorsport, Wilmer Wallenstam og Fredric Blank som ble nummer to. Men i det andre løpet innfridde hun og satte en stopper for teamkompis Wilmer Wallenstams som hadde vunnet de tre første løpene i mesterskapet. Fra sin første pole position kjørte Isabell inn til sin aller første seier. Som belønning fikk hun blant annet prisen Aspen Driver of the Day.

– Jeg er veldig godt fornøyd med at jeg nå har fått bevist at jeg har tempo til å kjempe om seier i Porsche Sprint Challenge, så nå gleder jeg meg virkelig til fortsettelsen, forteller hun. Neste løp i mesterskapet er siste helgen i juni hvor mesterskapet flytter seg til Danmark og Jyllandsringen. Dette er en bane som er ny på kalenderen.

ENDELIG: Endelig kunne Porsche-fører Isabell Rustad ta steget helt opp på den øverste plassen på seierspallen da hun i helgen sikret årets første seier i Porsche Sprint Challenge Skandinavia.
Powered by Labrador CMS