Vi fornyer bilhistorien igjen - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Vi fornyer bilhistorien igjen
Både på fire bilmerke-artikler og på en av bilsporthistoriens enere har vi nå foretatt nye ”kompletterende øvelser”. Dodge har blitt oppdatert på importørsiden, og den samme importøren er selvsagt lagt til på Chrysler.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif
Chrysler-artikkelen inneholder imidlertid mye mer: Vi har strukket modellutviklingen noe nærmere i tid og sett på salgs- og bestandutviklingen i Norge fra 1935 til i dag. Ikke bare på amerikansk, men også europeisk Chrysler og deres slektninger Talbot og Simca. Vi har ikke nøyd oss med det heller, for under Chrysler vil du nå finne tilsvarende opplysninger på de tilknyttede Rootes-produktene Hillman, Commer, Sunbeam, Humber, Singer og Karrier.

Citroën-historien har vi likeledes strukket fram til dagens C-modeller, samtidig som vi gjengir salgsutviklingen fra Traction-tiden via de ”flate” 60-åra og oppsvinget som begynte med GS, innimellom har vi også puttet litt Panhard.

Fjerde og siste merke er Cunningham, der vi nå setter et i hvert fall foreløpig punktum etter at grunnleggeren selv døde i sommer, samtidig som det ser ut til at bilbyggervirksomheten er avblåst for godt.

På de to artiklene om Léon Théry, den mest suksessrike racerføreren i perioden 1901-1905, bringer vi flere bilder i begge bolkene og i del 2 røper vi også hvor man i dag kan finne et minnesmerke over ham.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: