Bakkerud klar for nytt prosjekt - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Bakkerud klar for nytt prosjekt
Sist helg ble han slått må målstreken i kampen om VM-tittelen i Rallycross, men sølv er intet nederlag for Andreas Bakkerud. Nå vil han sjekke ut nye jaktmarker.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Andreas er nemlig involvert i det nye elektriske rallymesterskapet Extreme E hvor det skal konkurreres med elektriske rallybiler på steder hvor global oppvarming allerede gjør seg gjeldende.

– Jeg liker ekstremsport, og da jeg hørte om dette mesterskapet, som skal kjøre på spektakulære steder som i fjell, ørken og regnskog så ble jeg interessert. Jeg har en veldig variert bakgrunn som sjåfør, og kjørte faktisk en elektrisk bil i Trophée Andros på is i vinter, forteller Andreas Bakkerud

Han har blitt en del av Extreme E’s Drivers Programme. Det innebærer at han i første omgang skal teste bilen, og at han er aktuell som en av sjåførene når serien starter i 2021.

Bakkerud understreker at han fortsatt skal satse på rallycross, og at en eventuell deltakelse i Extreme E ikke skal gå utover den satsingen.

Andre førere som er med i Extreme E førerprogram er blant annet tidligere verdensmester i rally, Sébastien Ogier, Bakkeruds erkerivaler fra årets VM i rallycross, Timmy og Kevin Hansen, den tidligere Formel 1-føreren Bruno Senna og den svenske bilsportutøveren og Continental-ambassadøren Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

– I Norge er elbiler svært populære, og det er en stor lidenskap for elbiler. Jeg gleder meg til å teste Extreme E-bilen for første gang, sier Andreas.

Så langt har det blitt offentligjort at Extreme E skal kjøre løp på isen på Grønland, i Himalaya-fjellene i Nepal, i ørkenen i Saudi Arabia og i Amazonas-jungelen i Brasil.

Dette er alle steder hvor global oppvarming allerede gjør seg gjeldende, og formålet med Extreme E er å skape oppmerksomhet rundt forurensning, og at ny teknologi må til for å bremse den globale oppvarmingen.

– Det skjer mye spennende innenfor elektrisk motorsport om dagen, og når man ser den suksessen som Formel E har blitt, er jeg overbevist om at Extreme E også kommer til å bli en suksess, sier Bakkerud.

– Det er åpenbart at vi mennesker er i ferd med å ødelegge jordkloden, og det er fantastisk at Extreme E vil skape oppmerksomhet rundt dette på en positiv måte. Jeg elsker naturen, og det er viktig for meg å kunne være med på å gjøre verden til et bedre sted, legger han til.

De første testene med Extreme E-bilene er allerede gjennomført med suksess, og Continental er med som både dekkleverandør og hovedsamarbeidspartner.

Dekkselskapet har utviklet to typer dekk, ett for sommerføre og ett for vinterføre, som er basert på CrossContact og CrossContactIce, men som er tilpasset bilene i Extreme E.

– Miljø og bærekraft står høyt på agendaen hos oss i Continental, og det er en del av vårt samfunnsansvar å bidra til en fremtid hvor vi forurenser mindre. Dette jobber vi med hver eneste dag, både når det gjelder utvikling av dekk og teknologi til bilindustrien, sier adm. direktør i Continental Dekk Norge, Hege Eike Lie.

– Extreme E er derfor et konsept som vi i Continental ønsker å samarbeide med. Det å vise at elektriske biler kan fungerer godt under alle forhold er viktig for å få flere til å gå over til elektriske biler, og få ned utslippene fra transportsektoren, konkluderer hun.

pic
 
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: