Ferrari : Her er Ferraris første FUV - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img
2 bilder i galleri
Her er Ferraris første FUV
RENDERING: Ferrari følger i fotsporene til andre sportsbilprodusenter som Porsche, Lamborghini og Aston Martin og lanserer sin høyreiste Purosangue i 2021.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Navnet betyr Fullblods, og det er neppe noen tvil om at så blir tilfelle når Ferrari lanserer sin Purosangue FUV (Ferrari Utility Vehicle).

Ifølge AutoExpress som var til stede ved avdukingen av nye Roma, skal Purosangue dele plattform med nettopp denne.

Arkitekturen skal benyttes for flere modeller med frontmotor og bakhjulsdrift, men den er også klargjort for firehjulsdrift som blir standard i Purosangue.

Ifølge samme kilde vil Ferrari trolig utstyre FUV-en med en ladbar hybrid drivlinje, og de forteller at plattformen er kompatibel med V6, V8 og V12 motorer.

De mener det er lite sannsynlig at den høyreiste bilen blir Ferraris neste V12, men at en slik drivlinje heller vil finne veien til erstatningen for LaFerrari som skal på markedet i løpet av et par år.

AutoExpress siterer markedssjef Enrico Galliere som hinter at neste hypercar neppe blir en med nesten 1000 hestekrefter som SF-90, men at den i stedet skal fokusere på maksimal kjørbarhet gjennom lav vekt og aerodynamikk.

Dermed kan den bli en konkurrent til McLaren Senna og Aston Martins Valkyrie – sistnevnte med avansert hybridteknologi hentet fra Formel 1.

Ferrari skal fortsette utviklingen av sin 6,5-liters V12 uten pustehjelp, men vil neppe kombinere denne med batteriteknologi.

– For å være ærlig vil det å elektrifisere en V12 gi en stor og tung bil, så elektrifisering bør heller benyttes i kombinasjon med mindre motorer, sier Gallieri som også konstaterte at Ferrari ikke har konkrete planer om en ren elbil i nærmeste fremtid.

Ferrari skal være V12 og V8 og, i fremtiden, V6 som kan kombineres med elektrifisering.

PS!
Ferrari går til sak mot en italiensk stiftelse som arbeider for å fjerne doping fra sportsmiljøet. Purosangue er navnet. Ferraris argument er at stiftelsen ikke har brukt navnet aktivt nok mens stiftelsens advokater (som jobber på pro-bono-basis) vil nok klare å gi dette et snev av David mot Goliath. 5. mars kommer saken opp.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: