Mercedes-Benz : Første bilder av ny generasjon EQC - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
24 bilder i galleri
Første bilder av ny generasjon EQC
SPIONBILDER: Her er de første bildene av en splitter ny Mercedes crossover som skal på markedet om et par år.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Mercedes har planlagt lanseringen av en rekke nye elbiler i årene fremover. Riktignok hadde de relativt tidlig en elektrisk B-Klasse på markedet, men den var så Tesla-infisert at den ble for dyr å opprettholde produksjonen av.

I år har de for fullt startet salget av sin første el-SUV gjennom EQC, men selv om den har en viss suksess i elbillandet Norge, må den regnes som en flopp internasjonalt.

Hos oss er det ifølge OFV registrert 1.165 hittil i år, et brukbart antall, men beskjedent om vi sammenligner med 6.011 e-tron. Også i andre markeder er salget beskjedent, mye takket være kort rekkevidde sammenlignet med mange av konkurrentene.

Ulempen for EQC er at den er bygget på en gammel plattform, Eva I, som opprinnelig ble utviklet for fossile modeller som GLC og dermed har begrenset plass til batterier.

Fremtidige elbiler fra Mercedes skal bygges på en dedikert plattform med betegnelse Eva II, og vi vet at flere modeller skal lanseres de nærmeste årene, kompakte SUV-er som EQA og EQB, samt luksuriøse EQS som blir en elektrisk S-Klasse

Modellen vi her bringer de første bilder av skal i løpet av et par år erstatte EQC og trolig ta over betegnelsen, og siden den er basert på den nye Eva II plattformen vil den by på helt andre muligheter med hensyn til plass og batterikapasitet.

Den beskrives av insidere som en praktisk crossover med ambisjoner og å innta rollen som en moderne stasjonsvogn med god innvendig plass.

Modellen får sin egen design som skiller seg fra øvrige Mercedes-modeller og har lite til felles med dagens EQC. Selvsagt får den en EQ front, den er kommet for å bli, men ellers er det meste forandret, og den blir lavere, lengre og vesentlig mer rommelig enn dagens modell.

Med hensyn til drivlinjer forventer vi mulighet for to- og firehjulsdrift, og den nye plattformen gir mulighet for større batteripakker og vesentlig mer rekkevidde enn dagens EQC.

Denne modellen ligger et stykke ut i køen og kommer neppe på markedet før tidligst i 2022. I mellomtiden må du greie deg med EQC eller en av de mange andre elbilene som kommer på markedet i løpet av høsten og neste år.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: