Banker Tesla på rekkevidde - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Banker Tesla på rekkevidde
Når Lucid Air kommer på markedet neste år kan den stille Model S i skyggen med hensyn til rekkevidde.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Model S sprengte nylig 400 mile-grensen etter den amerikanske EPA-syklusen som er enda strengere enn WLTP. Men nå tyder tester på at nykommeren Lucid Air kan sette ny standard for elbiler ved å passere 500 mile-grensen

Ifølge Green Car Reports har FEV North America i Auburn Hills, Michigan foretatt en uoffisiell test for Lucid, og den ga bilen en estimert rekkevidde på hele 517 miles (832 km).

Resultatet er på nivå med det Lucid har antydet gjennom datasimulering, og de forteller at de selv har utviklet bilens motor, transmisjon og inverter basert på en 900+ volt arkitektur som gir unik energieffektivitet og lynrask ladehastighet.

I et intervju med Green Car Reports hevder Lucid CEO Peter Rawlinson at bilens batteripakke er utviklet basert på ti års erfaring og mer enn 20 millioner testmiles. De er også leverandør av batterier til Formel E-biler gjennom sin Altea-divisjon.

Lucid Air vil benytte 2170-format sylindriske battericeller – tilsvarende format som benyttes av Model 3 og Model S – men levert av LG Chem i en cirka 110 kWt pakke.

Lucid Air skal lanseres globalt 9. september, og vi kommer tilbake med ytterligere informasjon da.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: