BMW : Bærekraft-honnør til BMW - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
17 bilder i galleri
Bærekraft-honnør til BMW
BMW er kåret til verdens mest bærekraftige bilprodusent av Dow Jones. Nå skal det satses enda hardere på elektrisk mobilitet.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Totalt ble 39 selskaper i bilindustrien evaluert av Dow Jones. Med 80 av 100 mulige poeng er BMW Group nå oppført som det mest bærekraftige bilselskapet i verden.

Ifølge BMW er de også den eneste bilprodusenten som konsekvent har vært bransjeledende siden bærekraftrangeringen til Dow Jones ble etablert.

Siden 2006 har BMW Group redusert energiforbruket per produserte bil med 40 prosent.

Innen 2030 har selskapet et mål om å redusere utslippene fra bilproduksjonen med ytterligere 80 prosent fra de siste årenes nivå. CO2-utslippet vil da være mindre enn 10 prosent av hva det var i 2006.

Snart klimanøytral produksjon
Allerede i dag henter alle fabrikkene energi fra fornybare kilder. Fra solenergi i Oxford, Mexico og Kina, til biogass i Sør-Afrika og vindkraft i Leipzig.

De gjenværende CO2-utslippene fra den globale produksjonen vil kompenseres med passende sertifikater. Det betyr at produksjonen på alle BMW Group sine fabrikker vil være klimanøytral fra 2021.

BMW blir samtidig den første bilprodusenten som setter konkrete CO2-mål for forsyningskjeden. Målet er å redusere CO2-utslippet med ytterligere 20 prosent innen 2030, sammenlignet med fjoråret.

Dette betyr at gruppen har en tydelig tilnærming til å redusere klimaavtrykket gjennom hele bilens livssyklus, noe som innebærer at det totale CO2-utslippet per bil reduseres med minst en tredjedel innen 2030.

For selve bilkjøringen er målet å redusere CO2-utslippet med 40 prosent per kilometer. Et sentralt moment for å nå dette målet er en massiv utvidelse av elektrisk mobilitet.

Om ti år skal det rulle mer enn syv millioner elektrifiserte biler fra BMW Group rundt på verdens veier – rundt to tredjedeler av disse med en helelektrisk drivlinje.

Styrker nettverket
BMW Group har et av bilindustriens mest fleksible produksjonssystemer, med fabrikker over hele verden. Med et bærekraftig blikk på fremtiden fremskynder man nå skiftet til elektrisk mobilitet og styrker det globale produksjonsnettverket for elektrifiserte biler:

  • Fra fabrikken i Oxford i Storbritannia ruller elektriske MINI Cooper SE ut på veien.
  • På fabrikken i Dadong i Kina produseres elektriske BMW iX3.
  • I 2021 vil elektriske BMW iX og BMW i4 rulle ut fra fabrikkene i Dingolfing og München.
  • Senere vil elektriske varianter av en ny generasjon BMW 7-serie og neste generasjon BMW-5-serie også bli produsert i Dingolfing.
  • Fabrikkene i Leipzig og Regensburg er også i ferd med å klargjøres for produksjon av batterimoduler og høyspenningsbatterier fra 2021.
  • I 2022 starter produksjonen av en ny generasjon BMW X1 i Regensburg, også denne modellen vil komme i en helelektrisk versjon.
  • Innen utgangen av 2022 vil hvert av de fire produksjonsanleggene til BMW i Tyskland også produsere minst én elektrisk bilmodell hver.
  • Fra 2023 vil fabrikken i Leipzig, som har produsert den BMW i3 siden 2013, produsere oppfølgeren til dagens MINI Countryman – både med forbrenningsmotorer og som en ren elektrisk modell.

I München investeres det nå også 400 millioner euro i en ny produksjonslinje. Den nye produksjonslinjen blir også grunnpilaren for en ny arkitektonisk plattform for elektriske biler som tas i bruk i midten av det kommende tiåret.

Den kommende fabrikken i Debrecen i Ungarn vil også bygges over samme lest, før det samme oppsettet i blir implementert i det globale produksjonsnettverket.

Tre leverandører av battericeller
Tidligere i år signerte BMW en langsiktig avtale med det svenske selskapet Northvolt for levering av battericeller. Northvolt er er den tredje leverandøren av battericeller som BMW har inngått samarbeid med.

BMW Group har også langsiktige avtaler med CATL og Samsung SDI. CATL har for tiden et nytt produksjonsanlegg under bygging i Tyskland. Felles for alle de tre samarbeidspartnerne er at de kun benytter grønn energi for produksjon av battericellene.

Dette er vesentlig for BMW Group, da opptil 40 prosent av CO2-utslippet fra produksjonen av elbiler kommer ene og alene fra produksjonen av battericellene.

I 2023, to år tidligere enn opprinnelig planlagt, vil BMW Group tilby 25 ladbare modeller, hvorav minst halvparten av dem vil være rene elbiler. Frem mot 2025, forventes salget av BMW Groups ladbare modeller å øke i gjennomsnitt 30 prosent hvert år.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: