Porsche Taycan: Ny karosseriform og ny styrkegrad - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
9 bilder i galleri
Ny karosseriform og ny styrkegrad
Porsche er på plass i Los Angeles hvor de viser Taycan i GTS-utgave med ekstra lang rekkevidde. Dessuten kommer den i en ny, praktisk innpakning.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

GTS er en innarbeidet betegnelse hos Porsche og benyttes for de mer sportslige variantene som fortsatt fungerer bra i hverdagen. Betegnelsen står for Grand Turismo Sport og finner nå for første gang veien til Taycan.

På bilutstillingen i Los Angeles viser Porsche sin nye Taycan GTS med en oppgitt rekkevidde på hele 504 kilometer basert på WLTP-syklusen – en økning på rundt ti prosent fra eksisterende modeller med best rekkevidde.

Bilen skal selges som sedan, men i tillegg debuterer den også i en ny karosseriform som Taycan GTS Sport Turismo.

Denne har mye til felles med Taycan Cross Turismo, inkludert et bagasjerom på inntil 1200 liter, men off-road-preget er skrellet bort til fordel for mer dynamiske egenskaper på asfalt, inkludert redusert bakkeklaring.

Taycan GTS betegnes som en sporty allrounder med maks effekt på 598 hk (overboost ved bruk av launch control). Begge varianter gjør null til hundre på 3,7 sekunder og har en toppfart på 250 km/t.

Som nyeste variant i Taycan-familien har GTS en mer effektiv drivlinje enn de øvrige modellene, men oppgraderingen vil etter hvert også finne veien til de andre variantene og sørge for at også disse får økt rekkevidde.

(saken fortsetter)

Den adaptive luftfjæringen, inkludert PASM, er spesialtilpasset for å gi GTS mer dynamiske egenskaper, og det samme gjelder om du velger å utstyre bilen med bakakselstyring. Den elektroniske liksom-motorlyden skal også understreke bilens dynamiske egenskaper.

Som en typisk GTS-egenskap er bilen utstyrt med sorte eller mørke detaljer i eksteriøret mens interiøret piffes opp med Black Race-Tex detaljer og sort, børstet aluminium.

Taycan GTS skal posisjoneres mellom 4S og Turbo-utgavene og kommer på markedet i løpet av våren 2022 i begge karosseriformer. Porsche avslører at flere drivlinjer vil følge til den nye Sport Turismo – sannsynligvis tilsvarende de vi finner i øvrige Taycan-modeller.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: