Chevrolet Camaro WTCC Pacecar
Chevrolet Camaro WTCC Pacecar

Camaro til WTCC

Chevrolet har gjort det meget bra i WTCC og vunnet serien de siste to årene. Med sin nykommer vil de garantert holde resten av feltet bak seg.

Publisert Sist oppdatert

De to siste sesongene har Chevrolet Cruze lagt beslag på to av tre pallplasser når status er gjort for World Touring Car Championchip – WTCC. Suksessen skyldes at de har lagd raske biler, noe som i sin tur tiltrekker seg de beste sjåførene og de beste ingeniørene.

Fra årets sesong påtar de seg også oppgaven med å levere pacecar – bilen som samler feltet og fungerer som «førerhund» når banen må ryddes etter en ulykke.

Til formålet har de valgt drømmebilen for mange – en Camaro – og det er langt fra første gang den amerikanske muskelbilen er aktiv på banen.

Selv første generasjon Camaro, som ble bygget fra 1966, viste sitt potensiale innen motorsport, og gjennom den 46-årige Camaro-historien har bilen oppnådd mye suksess.

Rollen som pacecar er heller ikke ny – spesialutgaver av Camaro har ledet feltet i legendariske Indy 500 ved en rekke anledninger.

Bilen som skal være pacecar i WTCC er en standard Camaro, men med sine 432 V8-hester vil den neppe ha store problemer med å holde feltet bak seg. WTCC-bilene er i dag basert på Super 2000-reglementet, det betyr 1,6-liters turbomotorer med rundt 300 hester.

I filmen nedenfor ser du den erfarne racerføreren Bruno Correia i rollen som pacecar-fører. Mot slutten av filmen får du også en oppvisning i hva en Camaro kan prestere av racerfører Yvan Muller - leder av årets WTCC-mesterskap.

SE VIDEO:

Powered by Labrador CMS