Volt i praksis

Kory Levoy kjøpte sin Chevrolet Volt for seks måneder siden. I denne perioden har han kjørt 12.000 kilometer. Tanken har han fylt bare tre ganger.

Publisert Sist oppdatert

- Jeg var lei av å bruke over tusen kroner måneden på bensin, og de stadig stigende prisene den siste tiden fikk meg til å tenke alternativt, sier Kory Levoy som er bosatt i Yorba Linda i California og som var en av de første som tok i bruk en Volt.

Som mange Volt-eiere klarer Levoy å kjøre ca 65 km på fulladede batterier, og med en avstand på 40 km mellom hjem og arbeidsplass betyr det at han sjeldent trenger hjelp av bensinmotoren.

LES: Vår prøvekjøring av Volt

- På natten lader jeg bilen hjemme via mitt 240-volt anlegg, og på dagen lader jeg fra 110-volts anlegg på jobben, sier Levoy.

Han har estimert sitt ekstra strømforbruk til ca 25 dollar i måneden, eller under en dollar om dagen. Selv med den ekstra strømregningen, estimerer han å spare nærmere 2.000 dollar i året på bensin.

Chevrolet Volt har en oppgitt rekkevidde på 600 kilometer, hvorav de første 56 km kan kjøres elektrisk på en fulladet Li-ion batteripakke.

LES: Vår prøvekjøring av Opel Ampera

- Omtrent to tredeler av drøyt to millioner tilbakelagte miles av Volt-eiere, er foretatt på strøm produsert lokalt, sier Cristi Landy, markedsdirektør for Volt. – Vi hører fra eiere som kan lade både hjemme og på arbeidsplassen, at drivstofforbruket er redusert dramatisk.

SE VIDEO FRA CHEVROLET:

Powered by Labrador CMS