Maserati Grancabrio Fendi
Maserati Grancabrio Fendi
Maserati Grancabrio Fendi

Fendi pimper Maser

Jeg kan ikke huske et eneste eksempel på at en bil blir bedre av å bli pimpet av et motehus (selv om Fiat 500 by Gucci ikke er katastrofal i hvert fall). Nå går Maserati til Fendi for hjelp. Underlig.

Publisert Sist oppdatert

De fleste kjenner navnet Karl Lagerfeld. De kjenner ham i hvert fall fjernt igjen når de ser bilde av ham i hans svarte uniform og kritthvite dekorasjonsskjorte.

I 1970-årene begynte Karl Lagerfeld for alvor å få det gamle motehuset Fendi (fra 1925) opp å stå, og lille Silvia Venturini – en av de fem Fendi-søstrene – satt ved mesterens føtter og lærte masse – forteller hun.

I dag er fremdeles Lagerfeld sterkt retningsgivende hos Fendi, og Silvia Venturini Fendi er også en av de kreative toppene der. Så vi kan vel regne med at når Maserati går til Fendi, og det er Silvia Venturini som fronter jobben som er gjort, vil det være en eim av Lagerfeld i bakgrunnen.

Hvilket får meg til å spørre om hvor egentlig lojaliteten ligger. For de siste månedene har nemlig Lagerfeld vært en sterk talsmann for Folkevogn.

På plakater, i annonser og på video forteller han verden hvor utrolig stilig VW er, den er jo SÅÅÅ Parisisk at ingen kan da tro at den er tysk!!!

Men samtidig skal vi altså få servert en Maserati GranCabrio i Fendi-versjon på Frankfurt-utstillingen.

Den spesielle tresjikts mørke grå karosserifargen, Grigio Fiamma Fendi heter den, kan ligne på hans grep, sammen med det Fendi-gule treverket du finner på toppen av dashbordet, på toppen av dørene og på girspak-knotten. Gulfargen finner du forresten også på caliperne.

Dobbel-F logoen til Fendi finner du brodert på setene og i rattsenteret, på hjulene og i en spesiell logo lavt nede på karosseriet.

Dessuten har de droppet hoffleverandør Schedoni og hentet skinn fra Fendis Cuoio Romano-linje som de bruker på dashbord, rundt girstanga og som profiler på gulvmattene.

Dessuten er det Fendi-skinn i det skreddersydde bagasjesettet. Der har jo Schedoni pleid å ha monopol i Modena / Maranello-området.

Som toppen på kransekaken – en kransekake som for øvrig kommer med de samme 4,7-liters V8 + automat-spesifikasjonene som utgangspunktet – har Silvia Venturini laget et spesielt skilt som tegn på dette unike (får vi håpe) samarbeidet.

Det er ovalt, festet på dashbordet foran passasjersetet, og på begge sider av stofftaket, og inneholder Fendi-logoen, Maserati-logoen og et femsifret serienummer, unik for hver bil.

Fem sifre, ikke fordi bilen skal bygges i 99999 eksemplarer, men fordi fem siffer visstnok er en magisk verdi for Fendi! Ikke spør, jeg vet ikke.

Men jeg lurer fremdeles på hvor Karl Lagerfelds lojalitet egentlig befinner seg.

Powered by Labrador CMS