Cadillac-test på Nordsløyfa

Cadillac skal snart dra lakenet av sine kompakte utfordrer. Og når de skal slåss mot europeiske konkurrenter, må de selvsagt til Nordsløyfa for å teste.

Publisert Sist oppdatert

Det er på Detroit-utstilling i januar Cadillac skal lansere sin ATS, og de legger ikke skjul på at viktige konkurrenter er de såkalte premium-merkene.

Se spionbilder av ATS

Vi snakker da naturligvis om modeller som BMW 3-serie og Mercedes C-Klasse i tillegg til Lexus IS som er en viktigere aktør på det amerikanske markedet enn i Europa.

SE VIDEO: Cadillacs nye turbomotor

Da er selvsagt den legendariske Nordsløyfa på Nürbugring en viktig arena for testing.

- Det fins ingen annen arena i verden som tilsvarer denne. Du kan oppnå mer på en runde her, enn på et dusin baner i Amerika, sier Davis Mikels, en av ingeniørene som jobber med å tilpasse drivlinjene i ATS.

Mikels og de andre ingeniørene er sertifiserte testførere på Nordsløyfa og sender store mengder data til sine kolleger som sitter hjemme i Michigan og analyserer disse.

- Det er punkter på banen hvor du bokstavelig letter, og andre steder der bilen utsettes for maks kompresjon. I tillegg er det alle mulig slags svingkombinasjoner som stiller høye krav til chassiset. Det fins ingen annen plass i verden som man kan teste under slike forhold som her, konkluderer Mikels.

Cadillac skal avduke ATS i Detroit 8. januar. I mellomtiden kan du hygge deg med deres video fra Nordsløyfa.

Powered by Labrador CMS