Honda Civic Type R på Suzuka
Honda Civic Type R på Suzuka
Honda Civic Type R på Suzuka
Honda Civic Type R på Suzuka
Honda Civic Type R på Suzuka
Honda Civic Type R på Suzuka

Honda måler krefter mot seg selv

Honda har satt ny runderekord på Suzuka. Dermed knuste de den forrige rekorden satt av … Honda.

Publisert

Det er ikke mange ukene siden Honda lanserte 11. generasjon Civic i europeisk drakt, men alle som kjenner Honda vet at ny Civic også innebærer ny entusiastbil. Nemlig Type R.

Ofte har denne fulgt et par år etter et generasjonsskifte, men denne gangen ser det ut som ting går raskere – de lover nemlig en ny Type R inneværende år. Uten at de røper noe som helst om ytelser, bortsett fra at den blir kjapp.

Nylig var de på Suzuka, arena for Japans Grand Prix siden 1987 (med et par unntak) og Hondas testbane siden 1962. Målet var å sette ny rekord for produksjonsbiler med forhjulsdrift.

Og det klarte de med glans. Den 5,8 kilometer lange og krevende banen ble rundet på 2 minutter og 23,120 sekunder.

Tregt i forhold til tiden F1-bilene bruker på runden, men 0,873 sekunder bedre enn den gamle rekorden satt av spesialversjonen Honda Civic Type R Limited Edition i 2021.

Forrige generasjon Type R hadde en periode runderekorden for forhjulsdrevne biler på Nordsløyfa, den er sikkert slått mange ganger etterpå.

Mer artig var innsatsen de gjorde i 2018 da Jenson Button avsluttet en kvintett hvor Honda hadde satt banerekord på fem kjente europeiske baner med like mange forskjellige sjåfører.

Powered by Labrador CMS