GAC Design
GAC Design

Italiensk design for Kina

Med kinesere på eventyrlig ekspedisjon

GAC er en av disse kinesiske produsentene som har opprettet stor designavdeling i Italia. Nylig viste de campingbilen over alle campingbiler.

Det er mulig du kjenner til Trumpchi – et kinesisk merke eid av GAC, som vakte litt munterhet under den forrige amerikanske president-perioden.

Hva nok ikke en gang ex-president Donald Trump vet er at den første Trumpchi var en lokal utgave av noe så lite kinesisk som Alfa Romeo 166. Ikke en strålende suksess den heller.

Men de har altså hatt kontakt med Italia før.

Høyt volum

GAC tilhører de forholdsvis større kinesiske gruppene med en produksjon på mer enn to millioner biler, og de har for alvor begynt å melde seg på i New Energy markedet. De begynner å nærme seg 400.000 plug-in biler per år.

Nå har designavdelingen deres altså inntatt Italia. Ikke Torino der vi finner de fleste av de kinesiske designerne, men Milano. Midt i tjukkeste Tortona-distriktet – et av de mest kreative områdene i kreative Milano.

Studioet er nesten utelukkende befolket av ferske elever fra franske Strate og de har altså allerede gjort sin andre konseptbil. Den ble vist for noen uker siden og er døpt Van Life.

Pompøst

Det skal jeg si – inne i den strømlinjeformede eldrevne kuvøsen kan du tilbringe store deler av livet ditt dersom du kan sørge for tilførsel av nødvendig elektrisitet.

Kabinen er ekstremt fleksibel og kan innredes for alle dine behov. Du kan plugge inn alt du måtte trenge, akkurat slik du ønsker: stoler, skjermer, bord, lamper, eller kanskje en hengekøye?

«Ved å legge vekt på frihet, oppdagelse, deling, følelser og minner er denne bilen det ultimate symbolet på eventyr og ekspedisjoner og gir deg muligheter til å reise akkurat dit du ønsker», skriver GAC ganske pompøst.

Kanskje de har fått med sin egen copy writer til Tartona også?

Gjenbruk

Men i fall du syntes noe manglet i beskrivelsen, så vær sikker: vi har bærekraft her også. Mesteparten av bilen er laget av gjenbrukte materialer, plast, aluminium, karbon – som også er med på å holde vekten nede og øke rekkevidden for den nye typen faststoff-batterier. Store nok til at den skal kunne klare 2000 km i ganske råttent terreng.

Den bilen de viste da de åpnet det nye anlegget i fjor var en ganske spennende to-seters, åpen sportsvogn. La oss håpe den tredje bilen derfra vil bli en ganske normal type med klart produksjonspotensial, slik at vi får muligheten til å se hva de kan når de kommer seg ut av drømmeland.

Men jeg klager ikke, drømmene deres er også verdt et studium.

Powered by Labrador CMS