Hyundai Casper
Hyundai Casper
Hyundai Casper
Hyundai Casper
Hyundai Casper
Hyundai Casper
Hyundai Casper
Hyundai Casper
Hyundai Casper
Hyundai Casper
Hyundai Casper
Hyundai Casper

Ny rekord i liten og søt

Hyundai har lansert sin nye mikro. Søtere kan det vanskelig bli. Men for stor til å bli en japansk kei-bil og for liten til å komme til Europa. Synd.

Publisert Sist oppdatert

Først syntes jeg det var litt underlig å kalle opp en bil etter en norsk tennis-stjerne som bare så vidt har begynt å bygge merkevaren sin. Men så var det en video om bilen som forklarte at Casper var et brett-trick som egentlig ser ganske avansert ut.

Det gjør bilen også, den har med seg flere smarte designdetaljer enn en sånn liten tass egentlig har krav på.

Men resultatet er en bil man ønsker å ta med inn og kose for.

Bare se fronten – den har et uttrykk som er en blanding av forbauselse og glede over å se deg.

Godt jobba.

Casper er visstnok bygget på den samme K1 plattformen som i10, men den er mindre. Rett under 360 cm i lengden og 160 cm bred. Dermed er den litt for stor til å bli Kei i Japan.

Og det later til at markedene i første omgang kommer til å bli hjemme, og i India.

Det er ikke noen tricks som følger med her, ikke noen 4x4 for eksempel. Den kommer til å få den samme tre-sylindrede bensinmotoren som i10 har på enten 76 hester eller 99 med turbo.

Det er også snakk om å gjøre den elektrisk, og da kan jeg i hvert fall ikke skjønne hva som skulle holde den unna norske byer. Ideell for folk som syns Twizy eller Ami er for små og for primitive.

Hyundai er ganske godt representert på IAA i München. Så gøy hvis de hadde tatt med denne, bare for å vise den frem. Men der ble vi skuffa gett.

Powered by Labrador CMS