Nissan Juke-R
Nissan Juke-R
Nissan Juke-R
Nissan Juke-R
Nissan Juke-R
Nissan Juke-R
Nissan Juke-R
Nissan Juke-R
Nissan Juke-R
Nissan Juke-R
Nissan Juke-R
Nissan Juke-R
Nissan Juke-R
Nissan Juke-R
Nissan Juke-R

Juke R er løs

Jeg var i Spania for å kjøre en ny liten diesel i Qashqai – gleden var stor da turen også bød på det første møte med verdens sinteste crossover.

Publisert

Fra noen skisser, til de første bildene ble vist, har det gått fort. Enda fortere går det når Juke R kommer ut på veien – for det er dit den skal.

Riktignok blir det bare bygget to biler. En høyrestyrt og en venstrestyrt.

En god dose GT-R
Utseendet er en historie for seg selv. Det er som om noen har satt Juke på anabole steroider. Den har vokst i alle mulige retninger.

Bilen er bygget av motorsportfirmaet RML i samarbeid med Nissans europeiske utviklingssenter, og skal være med på å bygge oppunder Nissans motorsportssatsing i det internasjonale FIA GT1-mesterskapet og i Le Mans serien.

Superbilen GT-R har vært hoveddonor til Juke R.

Hjertet i bilen er den 3,8-liters V6-motoren med twinturbo som er hentet rett ut fra GT-R. Det samme er firehjulsdriftsystemet.

For å få plass til alt, har man vært nødt til å bygge et helt nytt gulv i Juke. I forkant av dette har man altså klart å få plass til mer eller mindre hele forstillingen fra GT-R.

Racing tvers igjennom
Innvendig er det også racing som dominerer. Kombinasjonen av instrumentene vi kjenner fra Juke, og de som sitter i GT-R, gir et ganske spesielt uttrykk.

Sjekk speedometeret som går til 360 – ikke helt det du forventer å finne i en japansk crossover.

Doble racingseter med fempunkts setebelter skal tilfredsstille sikkerhetsstandarden til det internasjonale motorsportforbundet FIA.

Sjekk bildene og få en følelse av hvor ekstremt dette byggverket faktisk er.

Jeg må innrømme at jeg syntes det var fryktelig synd at dette ikke var i gamle dager, da bilprodusenter bygde slike ekstreme kreasjoner i så mye som 400 eksemplarer fordi det krevdes for å kunne bruke bilene i rally.

Kølapp er trukket, med et klart mål om at dette er en bil vi må få kjørt, jeg regner med at dere som lesere krever det?

SE VIDEO OM UTVIKLINGEN AV BILEN:

Powered by Labrador CMS