Mastretta MXT
Mastretta MXT
Mastretta MXT
Mastretta MXT
Mastretta MXT
Mastretta MXT
Mastretta MXT
Mastretta MXT
Mastretta MXT
Mastretta MXT
Mastretta MXT
Mastretta MXT
Mastretta MXT

Top Gear-fornærmet i LA

Clarkson & Co var vanlig teite da de omtalte meksikanske Mastretta. Glem det, sier folkene bak, og stilte opp i Los Angeles.

Publisert Sist oppdatert

Det var etter Paris-utstillingen i 2010 at Top Gear-folkene fikk den første meksikanske bilen de noensinne hadde sett med i showet sitt.

”Hva i all verden skulle noen kjøpe en meksikansk bil for?” spurte Richard Hammond retorisk.

”Det er vel sånn at bilen reflekterer den nasjonen den kommer fra, så her har vi en doven, slapp og overvektig bil som lener seg opp til et gjerde fordi den ikke gidder å gjøre noe”

Hvorpå Jeremy Clarkson og James May fortsatte med å beskrive meksikansk mat som ”gjenbrukt, stekt spy”.

For ordens skyld avsluttet Clarkson med at denne gangen risikerte de sikkert ikke noen klage fra den meksikanske ambassaden heller, fordi ”ambassadøren sitter sikkert slik med fjernkontrollen sin” sa han og simulerte en som hang slapt i godstolen og snorket.

SE VIDEO UNDER ARTIKKELEN

Protest ble det selvfølgelig, men de folkene overlever det meste.

Det gjorde åpenbart bilen også. Den selges i Frankrike, og den selges hjemme og nå skal de selge den i USA, der den ble lansert på bilutstillingen i Los Angeles.

Det er vel egentlig ikke mer å si om bilen enn det vi har skrevet de to andre gangene vi har møtt den her hjemme i Europa.

LES MER HER

Bortsett fra at de har funnet en måte å få den inn i Statene på. Vanligvis leveres den med den to liters turboladede Ecoboost motoren som Mazda konstruerte og som har sittet i så mange Forder frem til nå. 250 hester i denne utgaven.

Men til USA leveres den som rullende chassis uten drivlinje og karosseri.

Når du så har fått den kan du velge den fireren du måtte ønske (det antydes vel sterkt at det burde bli Ecoboost-maskinen) og dermed kan du sette den samme selv, eller i et lokalt verksted, og komme under en spesialbygget-paragraf som gjør at du slipper unna både krasjtest og utslipps-sertifisering.

Amerikanerne er greie sånn. Deres ”industri” for hjemmebygde fly gir noen helt utrolige skapninger.

Jo – et Mastretta-poeng til. I Los Angeles fortalte Carlos Mastretta at deres bestefar gikk på Politecnico i Milano i begynnelsen av 30-årene. Der var en av gjesteforeleserne en viss Enzo Ferrari.

Hadde Clarkson visst det hadde vi vel fått høre et eller annen om at bilen var surret sammen av overkokt spaghetti også.

SE VIDEO:

Powered by Labrador CMS