SCG008
SCG008

Bygg Glickenhaus-racer for gata

Scuderia Glickenhaus tar ikke racingen sin mer på alvor enn at de er bestemt på å vinne Le Mans. Underveis smiler og ler de, og leker med et av verdens største utvalg av samler-Ferrarier.

Publisert Sist oppdatert

Ikke misforstå – dette er dønn seriøse folk, som allikevel tar seg tid til å være ganske bilgærne. James Glickenhaus har vel en åtte-ti Ferrarier, noen er spesialbygd for ham av Pininfarina med full Ferrari-velsignelse.

I tillegg har han biler som Ford MK IV fra 1967, en 1932 Stutz DV-32 og en Duesenberg J446 fra 1931. For ikke å snakke om at han fikk kjøpe Pininfarinas Modulo – som holdt på å smelte i Monaco.

Dessuten bygger han en og annen bil. 007 for eksempel – en Nürburg-vinner som han også selger i gateversjon. Og nå en Hyperbil som skal delta i den mest eksklusive klassen på Le Mans.

En bil som hadde absolutt vinnertempo på Monza for et par uker siden, før turboen døde. Alpine vant forresten – Toyotaen holdt heller ikke til mål – og selve løpet var så vilt at du allerede nå bør glede deg til neste års Le Mans. Monza var så sprøtt – glem Formel 1! – at du kan være trygg på at noen parade blir det ikke i prestisjeløpet neste år.

Hvilket var en lang omvei til Baja.

Scuderia Glickenhaus har konstruert en ny ørkenracer nå, 008.

Den er sterkt i slekt med Boot-modellen deres som de bygget som en homage til Steve McQueen. De kjørte bilene til Esenada – tok med en mengde sand og stein underveis, kjørte Baja 1000, gruset fabrikk-Broncoene med 280 miles og kjørte hjem igjen.

Stilig.

De legger opp til noe liknende med 008.

Du kjøper en haug med deler, skrur dem sammen med egne hender, finner din egen motor og girkasse, registrerer den som hjemmebygd og får ditt egen VIN nummer, hekter på skilter, kjører den til Baja (eller Dakar, som Glickenhaus skriver), vinner løpet og kjører bilen hjem igjen.

Det hele for $ 99,995 – før drivlinjen.

Den ser ut som en drøm, tre seter med føreren i midten. Et Meyer Beach-Buggy-2022-stil karosseri høyt oppå et chassis som åpenbart byr på fjæringsvei herfra til fjerde etasje. Og en hekk som virkelig forteller at dette er alvor. To reservehjul under et deksel som er akkurat like mye deksel som en bikini er en badekåpe.

Og det jeg datt for da: Har du sett en Husqvarna Silverpilen med det sexy eksosrøret som var snudd 180 grader slik at det lå rett under setet og endte høyt oppe der bak?

Jeg skal si det ikke var særlig sexy for de jentene som satt på og ikke var fortalt om den spesielle teknikken som var nødvendig når man skulle av uten å brennmerkes av det glødende eksosrøret.

Det er to slike rør på denne bilen, og man skal være passe dum hvis man greier å svi seg på dem. Greier du det til og med på innsiden av låret, har du åpenbart akrobate gaver som burde brukes mer fornuftig.

Glickenhaus sier at de vil begynne å levere bestilte sett etter at de har kjørt Baja 1000 i november.

Ikke et ord om at du kan trekke reservasjonen dersom de ikke vinner. Den slags er ikke Glickenhaus-tanker.

Powered by Labrador CMS