Steve Morris med en av sine motorer

V16 med 5000 hester

Amerikansk maxi-motor

Det er vanskelig å bli veldig imponert av hysterisk europeisk finmekanikk når amerikanske smier henter 2000 pålitelige hester ut av en vanlig V8 motor, og stadig bygger verdens raskeste biler. Uten dramatikk.

Steve Morris er en av disse amerikanerne som bare gjør det.

Det er sikkert masse klok og smart ingeniørkunst bak produktene hans, men det virker så ukomplisert.

– Si hva du vil ha, og jeg bygger det, er mottoet hans.

En tilsynelatende vanlig Ford- eller Chevrolet motor – riktignok med litt pustehjelp – på over 3000 hester er vanlig kost hos ham.

Og ikke noen eksotiske drivstoff, nei. Bare vanlig amerikansk pumpebensin.

Men du kan selv høre han fortelle – med alle føttene godt plantet på jorden – på denne videoen der han forklarer hvordan han henter 4500 hester ut av en 12-liters V16 motor med fire turboer.

(saken fortsetter)

Det høres ut som noe helt annet enn når pressemeldinger fra Bugatti forklarer alle de ekstraordinære grepene som måtte til for å nå deres mål.

Legg også merke til at han sier at 4500 hester er i landeveis-versjonen. Til litt heftigere bruk skal han i hvert fall klare 5000.

Alt er gjort i huset, ingen av de mekaniske komponentene er kjøpt. Og siden han vanligvis jobber med eksisterende arkitektur, slik som LS – eller big-block Chevrolet – har dette prosjektet startet fra null, hvor han har lært seg alt på nytt.

Foreløpig ikke et ord om hva den skal brukes til – kanskje bare henges på veggen, for den ser jo også ganske nydelig ut.

Steve Morris Engines
Steve Morris Engines
Steve Morris Engines
Steve Morris Engines
Steve Morris Engines
Steve Morris Engines
Powered by Labrador CMS