Tidenes raskeste Astra

Opel Astra OPC Extreme, en racerbil som trives like godt på offentlig vei som på bane, debuterer neste måned på bilutstillingen i Genève.

Publisert Sist oppdatert

Det er en ekte gateracer Opel tar med seg til den 84. utgaven av Genève Motor Show, som er åpen for publikum fra 6. til 16. mars i år.

Konseptet følger i fotsporene til Astra OPC X-treme Concept, som ble vist i 2002.

Da, som nå, er det en ekte racerbil som har forlatt banen til fordel for offentlige veier. Mens den røde Opel OPC X-treme fra 12 år tilbake aldri ble mer enn et konsept, vil den nye Extreme få klassiske Opel Motorsport-farger, og blir satt i en begrenset produksjon.

Dette blir den raskeste gateregistrerte Astra noensinne, tro mot det som alltid har vært mottoet til Opel Performance Center: "OPC. Pure Passion".

Opel Astra OPC Extreme er basert på Astra OPC-løpsbilen som går i langdistanseserien "Nürburgring Endurance Championship" (VLN), men er fullt lovlig til gatebruk.

Les også: Monza-konsept fra Opel

Klar for bane
Ved bruk av karbonkomponenter er vekten redusert sammenlignet med den 280-hesters Astra OPC som ble lansert i 2012. Siden den også har integrert sikkerhetsstruktur, racingseter og sekspunktsbelte, betyr det at du også kan leke deg med banekjøring - om du skulle få lyst.

Født ved Nürburgring
OPC Extreme inneholder kompromissløs raceteknologi for bruk på offentlig vei, eller om du tilfeldigvis skulle legge bilferien via Nürburgring. Det var nemlig her Astra OPC Extreme ble født - på Opel Performance Center, som ligger rett ved den legendariske banen.

Powered by Labrador CMS