BYD Atto 3
BYD Atto 3
BYD Atto 3
BYD Atto 3
BYD Atto 3
BYD Atto 3
BYD Atto 3
BYD Atto 3

BYD tripler modellutvalget

Etter et års tid på det norske markedet annonserer BYD-importøren at modellutvalget nå tredobles. De første bilene er på plass innen årets utløp.

Publisert Sist oppdatert

Den store SUV-en BYD Tang har fått en god mottagelse i Norge. Så langt er det ifølge OFV registrert 2339 biler på norske skilter, og hittil i år ligger BYD på 18. plass, bak Opel og foran merker som Citroën og Porsche. Og det med kun én eneste modell i porteføljen.

Nå får de flere ben å stå på – ytterligere to modeller er klare for norsk lansering i løpet av høsten, sedanen Han og den kompakte SUV-en Atto 3.

Atto 3

Bilen er basert på den nyutviklet e-Platform 3.0 som er spesialdesignet for elbiler. Som storebror Tang leveres den med BYDs patenterte Blade-batterier.

Importøren oppgir ikke kapasitet men hevder at bilen får en rekkevidde på 420 kilometer basert på WLTP-syklusen og kan lades fra 30 til 80 prosent i løpet av en halvtime.

Det er begrenset med tekniske data, men vi får vite at bilen har fem seter og varmepumpe som standard samt et bagasjerom med kapasitet på 440 liter.

Han

Den andre nykommeren er Han som har vært i salg på hjemmemarkedet en stund – en lekker sedan som kan bli et alternativ mellom Teslas Model 3 og Model S.

Importøren beskriver Han som «en sporty og høyteknologisk sedan med rask respons og ekte luksusfølelse». Bilen er en femseter og har firehjulsdrift som standard.

Blade-batteriet har kapasitet på 85,4 kWt og oppgitt rekkevidde på inntil 521 kilometer. To elmotorer med samlet effekt på 516 hk gir en 0-100-tid på 3,9 sekunder.

Begge bilene lanseres allerede i år og den offisielle debuten skjer på Paris-utstillingen i oktober. Prisene er foreløpig ikke klare.

Norge har vært et pilotmarked for BYD hvor RSA (som også importerer Suzuki og Isuzu) er offisiell importør, men nå lanseres merket også i flere europeiske land, deriblant Sverige, Danmark og Tyskland.

BYD Han
BYD Han
BYD Han
BYD Han
BYD Han
BYD Han
Powered by Labrador CMS