-
Team Verksted AS:
Karosseriavdelingen
-
Team Verksted AS:
Industrimekaniker
-
Berg Auto AS:
Team leder / Garanti behandler og Bilmekaniker med fagbrev
-
Tryg:
Salgssjef
-
Møller Bil Skadesenter Langhus:
Bilskadereparatør
-
Norwegian Mobility Group:
Administrerende direktør
-
Motor Forum AS, Larvik:
Daglig leder
-
Bilia X:
Servicemarkedssjef, Xpeng Høvik
-
Bilia X:
Delelageransvarlig, Xpeng Lørenskog
-
Bilia X:
Regionsjef, Servicemarked Bilia X
-
Tønsberg Autoservice AS:
Bilmekaniker
-
Møller Bil Ganddal:
Nybilselger
-
Møller Bil Lillehammer:
Kundemottak/takserer
-
Toyota Bilia:
Servicemarkedssjef, Toyota Seljord
-
Tide Verksted AS:
Mekaniker
-
Tide Verksted AS:
Mekaniker
-
Tide Verksted AS, Avdeling Voss:
Mekaniker tyngre- og lette kjøretøy
-
Bilservice AS:
Bilmekaniker
-
Erik Arnesen Helsfyr:
Bilmekaniker
-
Strømmen Bilverksted AS:
Bilmekaniker - Personbil
-
Volvo Car Stor-Oslo:
Mekaniker
-
Autoringen AS:
Selger – Autoringen
-
Autoringen AS:
Auksjonsstøtte - Autoringen
-
AutoMester AS:
Kjedekonsulent
-
Werksta Norge:
Bilskadereparatør / Oppretter
-
Man Truck & Bus Norge AS:
Selger lastebil
-
Rettedal Bilkontroll AS:
EU-kontroll, produksjon og lager, kombinert stilling
-
Auto-Benz AS:
Bilmekaniker
-
Moss To-Takt AS:
Bilmekaniker / tekniker
-
Bil i Nord:
Volvo-mekaniker
-
Bilforlaget AS:
Vaktsjef/journalist
-
Jæger Automobil AS:
Bilskadetakserer
Racing fuel? Der Shell det
Tror du bilene i 24-timersløpet på Le Mans går på 95 blyfri? Og at dieselbilen til Audi legger igjen et teppe med svart dieselrøyk? Tro om igjen.

Monopol
Nederst i depotet på Le Mans traff vi på Jakob Olsbø, informasjonssjef hos Norske Shell. Han ville gjerne gi oss litt informasjon om hva Shell gjorde i løpet, og vi lyttet til hva Jakob og hans internasjonale kolleger hadde å fortelle.
Som at Shell var eneste leverandør av drivstoff til maratonløpet. De hadde kjørt inn noe sånt som 8 tankbiler med til sammen 260.000 liter bensin og diesel. Mest av det første selvsagt, for det var bare Audi som benyttet seg av tilbudet om racingdiesel.
VPower LM24 var betegnelsen på bensinen som ble brukt, og med 102 oktan luktet den vesentlig heftigere enn vanlig pumpebensin. Hva Jakob & Co fortalte videre var at det ved hver depotplass var et pumpesystem og en høydetank. Dit kunne teamene pumpe opp 200 liter, for når bilene skulle tankes opp var det kun tillatt å bruke naturlig gravitasjon, eller tyngdekraften for å få drivstoffet overført til bilene.
Renere diesel
Vel så interessant var det å høre om drivstoffet Audi benyttet til sine dieselmotorer. At diesel ryker mer enn bensin er noe alle vet, men snart kan det være en saga blott. Drivstoffet de hadde mikset til Le Mans inneholdt nemlig en betydelig porsjon GTL (Gas To Liquid) – diesel fremstilt fra gass.
Blandingen både ryker og forurenser langt mindre enn vanlig diesel. Og kanskje var miksturen også en av grunnene til det lave støynivået i Audi R10 TDI.
Per i dag har Shell kun produksjon av GTL i Malaysia, men de regner med å være operative med et nytt stort anlegg i Qatar i 2015. Inntil fem prosent GTL blandes i VPower diesel i en del markeder, blant annet Tyskland og Østerrike. Innslaget av GTL var langt høyere i dieselen de benyttet på Le Mans, men blandingsforholdet ble strengt hemmeligholdt.
GTL har en kostpris tilsvarende en oljepris på $25 pr fat – noe som gjør produktet svært interessant for oljeselskapene. Minus er en svært begrenset produksjon og at det er både tids- og kostnadskrevende å bygge nye raffinerier. Men alt tyder på at vi går en renere dieselfremtid i møte, og det er bra for snart utgjør diesel 50 % av alt drivstoff som omsettes i Europa.