Superbil på kinesisk

Kina er vel det eneste bilproduserende landet som ikke har noe de kan kalle Superbil. Nå forsøker de seg.

Publisert Sist oppdatert

Egentlig er det ikke noen overraskelse at Quiantu K50 Event! (med utropstegn i hekken!) debuterte i det de kaller produksjonsklar tilstand på Shanghai-utstillingen nå.

Folkene bak, et design- og konsulentselskap som heter CH Auto, har vært en regelmessig besøkende, i hvert fall på utstillingen i Beijing, med sine super-konsepter. I 2010 hadde de en de kalte Aculeus, utstyrt med en V8-motor fra BMW – men 1600 kg og 270 km/t var ikke særlig super.

Ikke utseendet heller forresten.

Flere forsøk
I 2012 dreide det seg om Lithia, oppkalt etter batteriene som drev denne elektriske sport-coupéen. Men heller ikke her var 12 sekunder til 100, 170 km/t og 150 km rekkevidde noe å slenge gamla i taket for.

Ikke utseendet denne gangen heller, forresten.

Så i fjor fikk vi noe de kalte Auto Event. Den var vel litt mer ambisiøs når det gjaldt Superbil-linjeføringen, og det ble antydet litt spennende elbil-spesifikasjoner.

I oktober sa de fra at den skulle produseres i et lite verksted som de eier, at den skal være på plass i 2016 og at den skal produseres i flere versjoner.

Foran skjema
Så derfor var det kanskje så uventet at den dukket opp i Shanghai nå. Med 400 hester, bakhjulsdrift, 200 km rekkevidde og ladetid på 6 timer fra vanlig vegg.

Det påstås også 200 km/t og fem sekunder til hundre.

Men igjen er det vel utseendet som er det mest spennende. Det er mulig det går an å like det, for meg blir dette i meste laget. Ikke minst den svarte kontrasten som er konsentrert så langt foran at det virker som bilen tipper forover.

Er det noe Bugatti-aktig de har forsøkt å hente frem der?

Front og hekk ser derimot ganske ryddige ut (selv om det kanskje ser ut som de ikke hører sammen på samme bil) med spoilere og diffusere og alt som hører til – så det er kanskje bare dette svarte feltet på siden som ødelegger?

Tesla-utfordrer
De hadde tre biler på plass. To av dem «standard» som så helt ut som fjorårets konsept, men «racing»utgaven blant annet har en voksen GT3-liknende hekkvinge. Pluss noen mystiske luftinntak foran forhjulene som ser ut som gammeldagse runde høyttalere.

Innvendig har vi også et gammeldags preg, men det er bare hyggelig. Skikkelig analoge instrumenter og den lille LCD-skiven i midten, ser komplett ubrukelig ut.

Det antydes en pris på 700.000 yuan (omtrent det samme i kroner) – det vil si det samme som en Tesla Model S koster der.

Det skal bli spennende å se om det blir noe av, men jeg ville tro at Kina hadde et større superbil-potensiale enn akkurat denne.

Se flere bilder på CarNewsChina

Powered by Labrador CMS